Processen-verbaal eierzoekers geseponeerd.

Het Openbaar Ministerie laat weten:

“Nauwkeurige bestudering van de Flora- en Faunawet en de daarbij behorende Nederlandse en Europese regelgeving met betrekking tot de bescherming van inheemse diersoorten – waaronder de kievit – heeft, met betrekking tot het zoeken van kievitseieren, geleid tot een nieuw handhavingsbeleid van het Openbaar Ministerie Leeuwarden. Dit beleid is afgestemd met de Provincie. Het OM heeft naar aanleiding van het Besluit vrijstelling beschermde dier- en plantensoorten dat in februari 2005 van kracht werd, besloten dat met ingang van de uitspraak van de rechtbank Leeuwarden van 16 maart jl., het zoeken naar kievitseieren (en eieren van andere beschermde weidevogels) ten behoeve van activiteiten bestemd en geschikt voor de bescherming van weidevogels, hun eieren en hun niet-vliegvlugge jongen tegen landbouwwerkzaamheden en vee, is toegestaan en niet meer hoeft te worden aangetoond met het fysiek aanwezig hebben van nestbeschermingsmiddelen. Het rapen en het in bezit hebben van kievitseieren is en blijft dus verboden. De Friese politie en de AID (Algemene Inspectie Dienst) zijn inmiddels door het OM op de hoogte gesteld van het nieuwe handhavingsbeleid. Personen die vanaf 16 maart jl. tot heden zijn bekeurd voor het zoeken naar kievitseieren zullen niet verder worden vervolgd. De tegen hen terzake zoeken van eieren opgemaakte processen-verbaal zullen worden geseponeerd.”

Als ze nou voortaan eerst de boel bestuderen en pas daarna een hoop heisa gaan maken en bekeuringen gaan uitdelen scheelt dat weer een hoop belastingcentjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s