Omkering bewijslast in strijd tegen discriminatie.

De overijverige Nederlandse regering loopt altijd voorop bij het implementeren van Europese Richtlijnen in de nationale wetgeving en het Kabinet heeft vandaag ingestemd met een wetsvoorstel inhoudende omkering van de bewijslast in zaken die betrekking hebben op seksuele intimidatie op het werk. Indien iemand op de werkvloer beweert dat hij/zij door u seksueel geintimideerd is, zult u het tegendeel moeten bewijzen. Anders hangt u. Deze idiotie zou voortvloeien uit een anti-discriminatierichtlijn op grond van het geslacht. In hoeverre één onzer voormalige minister-presidenten aanleiding heeft gegeven voor deze waanzin kunnen wij niet beoordelen. Maar waarom het recht op gelijke behandeling een omkering van de bewijslast zou rechtvaardigen ontgaat ons ten enen male en waarom een werkloze zich hier geen zorgen over hoeft te maken is ook een compleet raadsel en leidt tot een onverklaarbare discriminatie van werkenden. Overigens kunt u op 1 juni nog tegen de Europese Grondwet stemmen.

3 gedachten over “Omkering bewijslast in strijd tegen discriminatie.

  1. Toen ik een keer op mijn werk, op weg naar huis, langs de balie liep en daar de telefoon ging, moest ik over de balie hangen om de telefoon op te pakken. Daar hangend greep een collega mij vol in de billen en ik kon tegen de baas aan de telefoon met een gil antwoorden: Jahhhhhhhh IEEEKS zal ik doorgeven Roel. Ik heb de collega een dreun verkocht en zo dus zelf met hem afgerekent, terwijl het voor mij een koud kunstje was de baas meteen op de hoogte te stellen.
    Misschien moeten ze wat meer aandacht besteden aan weerbaarheidstrainingen op het werk!

  2. ik werkte als leidinggevende aan bijna alleen maar mannen, nou ja daar gebeurde ook weleens wat , maar ja het gaat er bij mij meer om, wie doet het en met wel oogpunt,…
    de mafkezen hoppa meteen afleren,..de dolletjes ach, deed ik ook,.. 😀

  3. raadsel opgelost: een werkloze bestaat niet (volgens JPB) het is iemand die tussen 2 banen in zit.
    Aan de andere kant, wat heeft een werkloze ook op de werkvloer te zoeken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s