Brussel zal handhaven.

Piet Hein vreest oorlog als we ‘nee’ zeggen tegen de Europese Grondwet. Dat is logischer dan het lijkt. Het is heel simpel: Een land kan z’n eigen wetten, waarden en normen en soevereiniteit verdedigen tegen een aanval. In de praktijk draait dat meestal uit op gewelddadigheden die we dan ‘oorlog’ noemen. Een adequate wijze om dat te voorkomen is om het volk er zelf in een referendum voor te laten kiezen om de soevereiniteit zonder slag of stoot af te staan. Dat is heel democratisch. (Hitler is trouwens ook democratisch aan de macht gekomen). Die Donner is zo gek nog niet. Alleen zijn bewering dat de Europese integratie ons 60 jaar vrede heeft gebracht vinden we van een hoog onzingehalte. Heeft Piet Hein wel eens van de NAVO gehoord? Overigens kunnen degenen die zich toch strijdbaar wensen op te stellen op 1 juni tegen de Europese Grondwet stemmen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s