Vrij Nederland.

Frans heeft vanmiddag zijn fototoestel eens onderworpen aan een praktijkoefening op Schiphol. Altijd leuk, vliegtuigen fotograferen. Bovendien is Schiphol Plaza rijk aan een bonte schakering van diverse verlichtingen dus daar kan wat worden geëxperimenteerd met de witbalans. Zo kwamen wij een winkeltje tegen waar een fraaie collectie kleding werd aangeboden en wij waren voornemens hiervan eens wat plaatjes te gaan schieten. Veel kwam daar niet van terecht, want een van de personeelsleden kwam direct naar buiten:
‘Mag niet van baas.’
‘Wat niet?’ vroeg ik nog in mijn onschuld.
‘Niet fotograferen van baas!”.
‘Maar mevrouw, we leven toch in een vrij land?’, probeerde ik nog. Ik had het zelf vandaag nog op de televisie gehoord, maar het bleek niet waar te zijn.
‘Waarom jij fotograferen?’, was de vraag.
Ik voelde mij niet verplicht om te antwoorden maar zei dat ik de kleuren van de camera aan het testen was.
‘Dat ga je maar ergens anders doen.’
Ik maakte nog maar een plaatje.
Zij bracht de telefoon die al in de aanslag lag naar haar oor en belde kennelijk met de beveiliging.
‘Jij zo kwijtraken!’, klonk het toen ik bleef staan.
Frans heeft zich vervolgens uit de voeten gemaakt en toen hij een paar beveilingingsbeambten richting de desbetreffende winkel zag lopen heeft hij via de dichtstbijzijnde lift de aftocht geblazen naar het perron van het NS-station.

Overigens kunt u op 1 juni as. nog tegen de Europese Grondwet stemmen.

3 gedachten over “Vrij Nederland.

  1. Gezellig type 😕 Nu kan ik me niet voorstellen dat ze gemachtigd waren geweest om je camera in beslag te nemen, maar of dat ook geldt voor een strengbeveiligde plek als Schiphol…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s