De verkiezing van de Europese Grondwet.

Vanochtend was minister Bot -met genoegen- op de televisie in het Ontbijtblok en hij maakte met de Europese Grondwet in gedachten de volgende vergelijking: Als je een roeibootje hebt, waarom neem je er dan geen motortje bij?
Nou excellentie, dat zit zo: Als je een roeibootje hebt moet je roeien met de riemen die je hebt en als je een bootje met een motor wilt dan koop je een motorboot. Als je een roeiboot hebt en je hangt er een onvolwaardig motortje aan dan word je uitgelachen, zowel door de roeiers als door de motorboters.
Valerie Giscard d’Estaing, oud president van Frankrijk (dat wordt ingeklemd door Belgiëland, Baskenland en Catalonië), maakte in een propagandistisch televisieprogramma duidelijk dat de Europese Grondwet totaal overbodig is om ons te laten koeioneren. Hij verordonneerde dat als Frankrijk tegen de Europese Grondwet zou stemmen, er over een jaar opnieuw gestemd moet worden en datzelfde geldt volgens hem meteen dan maar voor andere landjes zoals Denemarken en Nederland. Waar is de Nederlandse regering nu, die zegt dat dat niet zo is en dat we dat zelf wel uitmaken? Nergens.
Gisteren was Jan-Peter in Madurodam. Ik zal geen vergelijkingen maken zoals minister Bot wel deed.

Woensdag kunt u tegen de Europese Grondwet stemmen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s