Nederlandse Spoorwegen.

Maandag was er iets met een ontsporing, gisteren reed de trein Amersfoort – Amsterdam CS niet wegens ‘storing aan het materieel’ en vandaag is er een draadbreukje. Het enige waar de NS in slagen is het verkopen van steeds duurdere kaartjes, het houden van mateloos irritante toegangscontroles en het controleren van betaalbewijzen. Verder is het een oeverloze chaos waarin de reiziger aan zijn lot wordt overgelaten.
Of toch niet helemaal? Afgelopen weekend moest Frans in de trein even naar het toilet en tussen twee stations in deed hij zijn plasje, terwijl hij een plastic tas op zijn zitplaats had laten liggen.
Teruggekomen had er in de verder lege coupe nog een NS-lul plaatsgenomen die vroeg of het plastic tasje van mij was. Ik antwoordde bevestigend.
Er volgde een uitgebreid betoog dat er twee redenen waren waarom de NS-lul er niet zo blij mee was dat ik zonder mijn bagage mee te nemen naar het toilet was gegaan. Samengevat kwam het erop neer dat als mijn tas ondertussen gestolen zou worden het uiteindelijk ten koste van ZIJN arbeidsvreugde zou gaan omdat ik HEM dan lastig zou gaan vallen met mijn verlies, en bovendien zijn er tegenwoordig mensen die als ze een tasje zien staan bij HEM komen melden dat er mogelijk een bom in de trein aanwezig is.
Zijn advies luidde dan ook om in het vervolg niet meer zonder bagage naar het toilet te gaan.
Ik liet hem weten dat ik tijdens de laatste keer dat er door een medepassagier op mij een poging beroving werd uitgevoerd, ik mijn bezittingen heb kunnen behouden door de rover met een TL-buis op het hoofd te slaan, waarna deze de benen nam. Aangezien het gevolg van deze actie was dat ik een bedrag aan een Officier van Justitie moest betalen om aan strafrechtelijke vervolging wegens openlijke geweldpleging en vernieling te ontkomen en er tevens een acceptgiro van de NS voor de door de NS geleden schade in de bus viel neem ik adviezen van de NS niet meer serieus en zeik ik gewoon door zoals ik wil.

Een gedachte over “Nederlandse Spoorwegen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s