Rentenieren op de Uitmarkt.

Rentenieren in Nederland is niet meer wat het geweest is. Stel dat u 100.000.- oude guldens heeft en die belegt in een Nederlandse Staatslening die het geweldige rendement oplevert van 3,2 %. Dan krijgt u jaarlijks Hfl. 3.200.- uitgekeerd. In de desbetreffende belastingbox moet u wel aangeven dat u die Hfl. 100.000.- bezit en daar moet u dan Hfl. 1.200.- belasting over betalen ( 30% over een fictief rendement van 4% ). U houdt dan over Hfl. 2000.-. Dat is sinds enkele jaren EUR 907,-. Gezellig saampjes elke dag een kroketje halen is er dan niet bij, want 2 x EUR 3.00 x 365 = EUR 2190.- per jaar. Van wat vroeger de hoofdprijs was in de loterij kunt u dus tegenwoordig op even dagen alletwee een kroketje kopen, maar op oneven dagen moet u er om vechten. En hoe komen we dan aan die prijs van EUR 3,00 voor een kroketje? Die hebben we van de Uitmarkt, de opening van het met uw en mijn belastinggeld zwaar gesubsidieerde ‘culturele seizoen’.

In het verleden betaalde kroketten bieden geen garantie voor de toekomst. De temperatuur van de kroket kan fluctueren. Lees eerst de bijsluiter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s