De regering deelt mede…

In een land waar de regering ballen heeft wordt een voetbalelftal dat zich niet plaatst voor de eindronde van een belangrijk toernooi terstond voor de leeuwen gegooid en komen loftuitingen en privileges eerst dan aan de orde wanneer de uiteindelijke buit binnen is.

Zo niet in ons land. Wanneer het Oranje-elftal er bij toeval in slaagt zich te plaatsen voor een toernooi waar we met goed fatsoen natuurlijk nog nooit hadden mogen ontbreken worden de premier (ene Balkenende) en de RVD (Rijksvoorlichtingsdienst) uit hun slaap gewekt en brabbelen zij iets over ‘de geweldige manier waarop’ en over ‘een toeslaand Oranjegevoel’ en gaan vervolgens weer over tot de orde van het weekendreces.

Het is toch geen wonder dat er in dit land mensen zijn die menen dat zij terecht meer mogen verdienen dan deze boegbeelden van obligate normen en waarden.

Een gedachte over “De regering deelt mede…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s