Hoog Catharijne – Stationsgebied Utrecht.

Een jaar of dertig geleden is de halve Utrechtse binnenstad gesloopt om plaats te maken voor Hoog Catharijne. Merkwaardigerwijs is men nu al weer 20 jaar bezig met plannen maken om de boel eens grondig onder handen te nemen. Deze plannen zijn nu eindelijk door de gemeenteraad goedgekeurd dus kan men de komende 15 tot 20 jaar (!) weer een bouwput verwachten.
Voor niets gaat zoals u weet de zon op en de kosten van de verbouwing gaan zo’n 4 miljard euro bedragen. (Om hiervan een voorstelling te krijgen: Als u met een collectebus heel Nederland afgaat en u haalt bij ieder huis 500 euro op komt u aan het eind nog maar 1 miljard euro tekort.)
Maar ja, het zal wel nodig zijn, want het wordt steeds drukker op Hoog Catharijne. (Ja, kunst! Iedereen die weet waar de NS voor staan is er wel eens gestrand.)
Met de ‘bouw en planning’ (voorwaar een niet te onderschatten onderdeel van de activiteiten lijkt mij) zit het zo te zien wel goed. De gemeente heeft, vermoedelijk door een extern bureau, vier puntjes op laten stellen die borg staan voor een feilloze gang van zaken.
Gelukkig kunnen we op de site van de gemeente Utrecht nu al zien waar deze mega-investering toe gaat leiden. Als we over een jaar of 20, vermoedelijk nog steeds op weg naar ons werk en inmiddels geheel zonder uitzicht op AOW, door het stationsgebied lopen ziet het er zo (Flashplayer vereist) uit.
U kunt ook zien hoe het is als u met de trein komt, en er is zelfs rekening mee gehouden dat auto’s tegen die tijd nog niet verboden zijn.
Oordeelt u zelf of het inderdaad een verbetering is die 4 miljard euro waard is.
Of zou u met dat geld wat anders doen?
…huidige situatie al 20 jaar onhoudbaar…

4 gedachten over “Hoog Catharijne – Stationsgebied Utrecht.

  1. Ach, wat het hele verbouwen in andere steden wel niet kost. Ik reis regelmatig op Amsterdam en daar is het CS ook al een paar jaar net een bouwput vanwege die metrolijn die ze aan leggen. En bij ons in Groningen is het al niet beter, een paar jaar geleden was het station er een bouwput omdat ze een verbouwing uit de jaren 60 weer ongedaan gingen maken, waarna de boel gerestaureerd werd, nu zijn ze dus bezig om de fietsenstalling ondergronds aan te leggen, omdat er meer plek moet komen voor het station, want er moet een zogenaamd stadsbalkon komen! ja er is dus overal wel iets! 😀

  2. Allemaal zonde van het geld! Ze hadden er nooit aan moeten beginnen…dat Hoog Catharijne. Water uit de singel en nu straks weer in de singel belachelijk. De verhalen van anderen over hoe het was vroeger vind ik wel erg mooi. Je moet natuurlijk wel mee met de moderne tijd maar is dat allemaal nodig? Later als ik 70 ben dan halen ze het water weer uit de Singel denk ik zo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s