Geen Tsunami-alarm.

Zoals u enkele logjes hieronder nog kunt lezen was er gisteren een aardbeving bij Griekenland. Deze beving werd gevoeld van Italie tot in Egypte en had een kracht van 6.7, volgens sommige bronnen 6.9, en vond plaats in zee. Wij hadden dan ook direct een tsunami-waarschuwing verwacht, maar niets van dit alles. Gewoon afwachten wat er gebeurt, de schade opnemen, en als het mee blijkt te vallen is het in het acht uur Journaal zelf geen kort nieuws meer. En dat terwijl in 1999 in Griekenland een schok met een kracht van 5.7 (dat is ongeveer 25x minder sterk) 60.000 mensen dakloos maakte en Griekenland gisteren toch zes meter is opgeschoven naar Afrika.
Het is waar, je zou vaak een vals alarm krijgen, en daarom denkt Fransamsterdam dan ook dat alle euro’s die in Tsunami-waarschuwingssystemen gestopt worden net zo goed op zijn bankrekening kunnen worden bijgeschreven. Maar dat dacht hij vorig jaar in 2004 ook al.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s