Het heelal in beweging.

De universiteit van Amsterdam heeft voor haar studenten sterrenkunde een Nederlandstalige (!) syllabus samengesteld over de bewegingen van hemellichamen. Dat hebben ze gewoon in HTML en PDF het internet opgegooid en is voor iedere leek geheel toegankelijk. Werkelijk een juweeltje. Hoewel in het voorwoord wordt gesteld dat het gaat om onderwerpen waar ieder beschaafd mens iets van zou moeten weten, hoeft u zich naar mijn mening niet te schamen als de wiskundige formules hier en daar wat boven uw pet gaan. En u moet zich maar troosten met de gedachte dat er in ons land categorieΓ«n mensen worden aangewezen waarvoor door de overheid als hoogste doelstelling wordt bepaald dat ze in een justitieel circuit terechtkomen. Nee, dan mag u af en toe best de afleiding van een formule voor zoete koek aannemen. Voor liefhebbers, doorzetters en aanstormend talent een absolute must. Met uitgebreide achtergrondinformatie en boeiende externe links een voorbeeld van internet op zijn best. Als het u meer dwars zit dat u nog niet weet wie er in bed het eerste klaar moet komen kunt u beter zappen.

13 gedachten over “Het heelal in beweging.

 1. grapjas ! weet je al dat je log een beetje witjes ziet ?
  Maar ik heb een sony cybershot. en ik weet alleen de automatisch ervan te gebruiken πŸ˜€ 8) hihihhi

 2. Ik heb zelf een Panasonic FZ20 en daar ben ik een hele grote fan van. Nog meer dan van mijn Nikon D50. Dus fotograferen vind ik ook wel leuk ja. Als ik een van die toestellen niet bij me heb, heb ik meestal toch nog wel een Leica in mijn binnenzak. En voor echte noodgevallen zit er nog zo’n sluitertje in mijn telefoon. Maar dan is het resultaat toch vaak wat minder. 8)

 3. Ik heb zelf een Panasonic FZ20 en daar ben ik een hele grote fan van. Nog meer dan van mijn Nikon D50. Dus fotograferen vind ik ook wel leuk ja. Als ik een van die toestellen niet bij me heb, heb ik meestal toch nog wel een Leica in mijn binnenzak. En voor echte noodgevallen zit er nog zo’n sluitertje in mijn telefoon. Maar dan is het resultaat toch vaak wat minder. 8)

 4. aha, dus je kan wel wat leuke foto’s maken πŸ˜€
  waar staan je plaatjes ?
  (ik ben niet nieuwschierig hoor πŸ˜‰ )
  gebruik je ook photoshop ?

 5. aha, dus je kan wel wat leuke foto’s maken πŸ˜€
  waar staan je plaatjes ?
  (ik ben niet nieuwschierig hoor πŸ˜‰ )
  gebruik je ook photoshop ?

 6. ik heb nog zo’n spiegerreflex camera van canon t70 en ik hoorde laatst dat ze ook digitale camera’s hebben waar je de lenzen van de oude canon gewoon voor kunt gebruiken.
  die zou ik heel graag eens willen hebben πŸ™‚

 7. ik heb nog zo’n spiegerreflex camera van canon t70 en ik hoorde laatst dat ze ook digitale camera’s hebben waar je de lenzen van de oude canon gewoon voor kunt gebruiken.
  die zou ik heel graag eens willen hebben πŸ™‚

 8. Ik heb nog een AE-1 liggen. Die is nog ouder denk ik. En welke lenzen precies compatibel zijn met bijvoorbeeld de Rebel moet je maar even op het internet opzoeken. Uit m’n hoofd denk ik aan de EF/EFs serie, maar hang me er niet aan op. Soms werken bepaalde functies of diafragma’s niet. In ieder geval altijd eerst proberen als het belangrijk voor je is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s