Chandler’s Wobble en de Aliens.

Genoeg van het gewone nieuws? Laat je gek maken op xerson.nl, de site voor buitenaardse wezens, telekinese, voorspellingen van rampen, gebogen lepeltjes, magische tarotkaarten en natuurlijk alle goedgelovigen die niet behept zijn met enige skepsis.
Een van de actuele onderwerpen is de abnormale stop van een van de vele schommelingen van de aardas, op de site ook wel Chandler’s Wobble genoemd. Het gevaarlijke van dit soort berichtgeving is dat deels correcte gegevens worden gebruikt als basis voor de meest fantastische hypothesen. Zo heeft men het erover dat bij een niet-schommelende aardas de aardoppervlak-coordinaten uit ruimte-perspectief gezien veel nauwkeuriger zijn dan als de aardas wel schommelt en dat op deze manier gronddoelen voor naderende reizigers uit de ruimte nauwkeuriger berekend kunnen worden voor landingen of aanvallen.
Wat een lariekoek. Alsof een zichzelf respecterende alien zich de moeite zou getroosten om de schommeling van de aardas te reduceren om beter te kunnen landen in deze uithoek van de melkweg. Natuurlijk niet. Een veel logischer verklaring is dat de vloeibare massa die zich op zo’n 3000 kilometer diepte in de aarde bevindt ergens door wordt tegengehouden, waardoor de schommeling verdwijnt. De zich hierdoor opbouwende spanning kan hoogstens een ongekend krachtige aardbeving tot gevolg hebben, maar dat merken we dan wel weer. Allemaal paniek om niks dus. En bovendien hoogst onwaarschijnlijk. Die Aliens zouden nogal gek zijn om te gaan landen op een planeet die op exploderen staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s