Nieuwe communicatiemethode NS.

Gisterenavond zat Frans in de sneltrein van Amersfoort naar Amsterdam en nog voordat Hilversum bereikt was ging het alweer mis. Er bleek een probleem te zijn tussen Hilversum en Naarden-Bussum. Wat er precies aan de hand was werd na een kwartiertje duidelijk, toen we in ieder geval station Hilversum mochten binnenrijden: Er stond een kapotte trein op de rails. Na wat overleg tussen mensen met petten werd gemeld dat de trein waar ik in zat wel verder mocht rijden richting Amsterdam, maar er werd omgeroepen dat we bij de kapotte trein even zouden stoppen omdat er een bericht aan de machinist moest worden overgebracht.
Wat dat bericht inhield werd er niet bij gezegd maar Frans vermoedt dat men aan de machinist heeft verteld dat hij ergens in de Middeleeuwen tot stilstand was gekomen.

4 gedachten over “Nieuwe communicatiemethode NS.

  1. Misschien was het de 10e trein die door dezelfde machinist was ontspoord en moest de machinist van jouw trein nu het slechte nieuws gaan vertellen dat die andere machinist was ontslagen omdat hij de eerstvolgende was die langs hem zou komen. πŸ˜›

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s