Panasonic kondigt DSLR aan.

Panasonic heeft de naam van de succesvolle Lumix-serie behouden voor zijn eerste digitale spiegelreflexcamera. Het wordt de Lumix DMC-L1. De samenwerking met het roemrijke Leica, dat de lens levert, is behouden gebleven en dat is voor de consument verheugend, voor Leica waarschijnlijk een noodzaak om te kunnen overleven. Het vooraanzicht van de body doet denken aan een meetzoekercamera, de achterkant verraadt dat alle digitale snufjes aanwezig zijn. De ontwikkeling is mede een resultaat geweest van de recente samenwerking met Olympus. Hoewel de compact camera’s van dit merk een goede reputatie genieten staan de spiegelreflexen niet aan de top. Er moet hier een achterstand worden ingehaald. Of deze camera in een serieuze vraag zal voorzien hangt verder voornamelijk af van de kwaliteit van de door Panasonic ontwikkelde sensor. De sensoren in de compact camera’s van Panasonic blinken niet uit door de mogelijkheid van gebruikmaking van een hoge ISO waarde en de betrekkelijk grote hoeveelheid ruis is hier de oorzaak van. Als men dit met deze sensor niet onder de knie heeft kunnen krijgen moet gevreesd worden dat de fenomenale Leica lenzen niet volledig tot hun recht zullen komen.
Een beeldstabilisatiesysteem is ingebouwd in de lens, en dus niet, zoals bij bijvoorbeeld de Lumix FZ-20 en FZ-30, in de body. De nieuwsgierigheid naar de prijs van de lens is dan ook groter dan naar die van de body.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s