Gevolgen nieuwe web-log pakketten.

Er is weer wat meer bekend gemaakt over de overstap van web-log naar de Typepad-omgeving. Zie hiervoor deze log.
Een aantal zaken valt op. Zo is men voornemens om voorlopig als enige betaalmogelijkheid de creditcard te hanteren en dan maar eens te gaan kijken hoe groot de vraag is naar de betaalde abonnementen. Dat is natuurlijk een verloren race. Frans beschikt niet over statistieken maar het lijkt erop dat je toch geen afgestudeerd sociaal-geograaf met een economische inslag hoeft te zijn om te voorspellen dat web-streepje-loggers die geïnteresseerd zijn in een abonnement van € 2.95 per maand over het algemeen niet over een creditcard zullen beschikken. Mensen die wel over een credit-card beschikken en een Plus of Pro pakket van 8.95 of 14.95 per maand op het oog hebben, achten wij oud en wijs genoeg om vast te stellen dat ze deze abonnementen ook gewoon bij Sixapart/Typepad kunnen afsluiten voor hetzelfde geld, maar dan in US$ in plaats van in €, wat natuurlijk 20% goedkoper is.
Wat er nu precies in de gratis versie geboden wordt is nog immer niet geheel duidelijk. Beschikt men dan over een volledige HTML editor? Hoeveel bandbreedte krijgt men? Hoeveel gaat het kosten om te ‘kiezen’ voor geen reclame enzovoort. Antwoorden van het web-log team dat dat nog niet aan de orde is omdat men zo druk is met de verhuizing dienen vanzelfsprekend niet te worden geaccepteerd.
Vast staat dat enerzijds door het verschil in mogelijkheden tussen betaalde en onbetaalde abonnementen de eenheid binnen de web-log familie zal afnemen, en anderzijds zal er een versnippering op gaan treden binnen de web-loggers die voor een betaald abonnement kiezen, aangezien er geen valide redenen meer zijn om de keuze tot web-log te beperken.
Gevreesd moet dan ook worden dat web-log zal verworden tot één van de vele aanbieders en dat de tienduizenden actieve gebruikers zich grotendeels zullen gaan verspreiden over de vele andere – al dan niet gratis – aanbieders.

…Michiel Houben (Ilsemedia, Web-log team) die in een reactie aan zijn klanten suggesties vraagt hoe hij ze het beste geld uit de zak kan kloppen…

Dit artikel is ook geplaatst door de Telegravin in de reeksvan illustere free-lance bijdragen

27 gedachten over “Gevolgen nieuwe web-log pakketten.

 1. Ik heb gisteren op mijn log, hier ook aandacht aan besteed… trouwens ik heb geen creditkaart… Zodra er reklame en pop ups komen ben ik weg! 8)

 2. LOL! Hoewel: de bezoekersaantallen zijn zelfs nog verder toegenomen, interessant fenomeen.
  Hartelijk dank, uiteraard krijg je een eigen categorie. Wie had dat ooit vermoed? 😛

 3. LOL! Hoewel: de bezoekersaantallen zijn zelfs nog verder toegenomen, interessant fenomeen.
  Hartelijk dank, uiteraard krijg je een eigen categorie. Wie had dat ooit vermoed? 😛

 4. Proost!
  Is toch wel een rode Chateau, hè?
  (Bij ons zou trouwens allang een IP-bonnetje zijn uitgedeeld wegens niet inhoudelijk geleuter)

 5. Als iemand zo nodig meent iets zinnigs te moeten melden kan men altijd proberen via een vriendelijk verzoek er even tussen te komen, doch ik acht de kans op concretisering van deze hypothese gering.

 6. Als iemand zo nodig meent iets zinnigs te moeten melden kan men altijd proberen via een vriendelijk verzoek er even tussen te komen, doch ik acht de kans op concretisering van deze hypothese gering.

 7. *Proest* Weet nu meteen wie de troonrede geschreven heeft.
  Nou, veel liefs nog, een prettige nacht en tot wederziens.

 8. *Proest* Weet nu meteen wie de troonrede geschreven heeft.
  Nou, veel liefs nog, een prettige nacht en tot wederziens.

 9. Ik bezit geen creditcard, ben niet van plan te gaan betalen. Ben best wel teleurgesteld. Toch maar even afwachten hoe straks de uiterlijk wordt van onze weblog. Ook jammer is dat Fleur dan niet meer kan mee loggen.
  Francis.

 10. Ik bezit geen creditcard, ben niet van plan te gaan betalen. Ben best wel teleurgesteld. Toch maar even afwachten hoe straks de uiterlijk wordt van onze weblog. Ook jammer is dat Fleur dan niet meer kan mee loggen.
  Francis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s