Bericht van Joris over storing.

Op over.web-log.nl heeft Joris zojuist in een reactie informatie over de storing van vandaag gegeven. Te uwer informatie nemen wij de tekst integraal over.

"Even wat informatie over de lange downtime van vandaag. We hadden vanaf vanochtend flinke problemen met de fileserver van web-log.nl, deze weigerde te werken als het ook maar een beetje druk was.

Nadat we alle bestanden hadden verplaatst naar een nieuwe server en alles weer online hadden gezet was het weer snel over met de pret. Opnieuw problemen dus.

Uiteindelijk hebben we alle bestanden weer overgezet naar een 3de server, deze bleek het een stuk beter bij te houden. Maar doordat we de gehele cache hebben leeg moeten gooien vanmiddag hebben we het aantal bezoekers dat op de weblogs kon komen heel langzaam op moeten schroeven. Als we dat niet hadden gedaan, dan zou weer niemand erop gekunnen hebben omdat de database servers het dan niet uit zouden houden.

We zijn nu heel de middag en avond al bezig om alles goed in de gaten te houden en heel langzaam steeds meer bezoekers toe te laten, op dit moment kan zo’n 80% van de mensen de weblogs weer bezoeken en ik verwacht dat we dit over een half uur a een uur op 100% hebben zitten.

Overigens bewijst dit ook meteen weer dat we er erg goed aan doen om op een ander systeem over te gaan. Het huidige systeem zit aan zijn absolute grenzen, en als we hier op door zouden blijven draaien krijgen we zeer snel nog vele grotere problemen.

Names het gehele team achter web-log.nl natuurlijk onze excuses. Helaas hebben we hier te maken gehad met technische problemen die van te voren niet te voorspellen zijn, en ook altijd moeilijk te zeggen is hoelang dit gaat duren."

6 gedachten over “Bericht van Joris over storing.

  1. “Het huidige systeem zit aan zijn absolute grenzen, en als we hier op door zouden blijven draaien krijgen we zeer snel nog vele grotere problemen”, aldus Joris.
    Zeer snel. Kan nog leuk worden.

  2. Eigenlijk wel heel toevallig dat ze nu een reden zoeken om Versie 2 maar door de strot te duwen. Voorheen kon Versie 1 het makkelijk aan en nu spontaan niet meer? Lijkt me eerder slechte servers dan de gedateerdheid van Versie 1.

  3. @Jeffrey: Nou, dat Versie 1 nou altijd als een zonnetje liep zou ik niet willen zeggen. Er is in het verleden al meer dan genoeg geklaagd over traagheid en dergelijke onhebbelijkheden. Het werd inderdaad wel tijd dat er een structureel andere oplossing werd gezocht in plaats van het maar weer bijplaatsen van wat hardware. Daar was de rek toch wel uit. Het aantal servers dat web-log heeft versleten moet het aantal grasmatten in de Arena benaderen…..

  4. ik zal de link…dat ik nieuws wil ontvangen ff aan zetten….
    Want ik had ook heel veel mensen op mijn log..ik dacht die zoeken de 6 verschillen….hihi…maar nee was een fout van weblog…..

  5. Vraag me af of dit zoveel beter is dan. Zooi van contentcenter duurt echt eeuwen om in te laden. Niet echt een verbetering dan..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s