Kolderiek belastingplan VVD.

 De VVD wil het tarief voor de inkomstenbelasting voor elke schijf met 3 procentpunt verminderen, zo lezen we in het verkiezingskrantje.

Zou zo’n programmapunt nou door een terzake deskundige in de commissie zijn ingebracht? Wij vrezen dat te moeten betwijfelen. Vermoedelijk is er door deze of gene maar wat geroepen en vonden de andere leden van de commissie die belast was met de opstelling van de programmapunten het wel best.

In de media hebben de journalisten, liever lui dan moe en kennelijk ook niet gehinderd door enige kennis, de afgelopen dagen voornamelijk andere politici aan het woord gelaten om op het plan te reageren.

En dat terwijl realisatie van dit plan toch tot een unieke situatie voor de belastingdienst zou leiden. Wat is het geval? Het tarief voor de inkomstenbelasting in schijf 1 (dat is tot en met € 17.046.-) is nu 2,45% (de rest bestaat uit premies volksverzekeringen). Wanneer dit tarief met 3 procentpunt wordt verlaagd komt het tarief te liggen op….. – 0.55% !!!

Als u bijvoorbeeld het minimumloon verdient, ongeveer € 1250.- per maand bruto, dan is uw belastbaar inkomen inclusief vakantiegeld ongeveer € 16.200.- per jaar en dan heeft u dus recht op € 16.200.- x 0.55% = € 89.10.

Hiermee is Nederland zonder twijfel het eerste land in de Europese Unie dat van het geïnde belastinggeld onder meer duizenden belastingambtenaren betaalt die vervolgens achter hun bureau kunnen gaan zitten wachten tot ze volgend jaar een belastingaanslag van een werknemer krijgen. Het moet niet gekker worden.   

Een gedachte over “Kolderiek belastingplan VVD.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s