Donner geen twijfelgeval meer.

Mocht u de afgelopen jaren nog hebben getwijfeld aan de seniliteit van Piet-Hein Donner, dan is er goed nieuws: Dat hoeft niet meer.

In zijn onmetelijke studeerkamer-wijsheid is onze Minister van Justitie nu toch op onvergeeflijke wijze in de fout gegaan.

Piet-Hein vindt dat als er een voldoende meerderheid in Nederland bestaat voor invoering van de Sharia, dat moet kunnen.

Hij is er dus geen voorstander van, maar als bijna iedereen ervoor is, moet het ingevoerd kunnen worden in onze democratie.

Zijne excellentie gaat er dan wel aan voorbij dat het Europese Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg in een arrest van 13 februari 2003 over de rechtmatigheid van een verbod voor de Turks-islamitische Refah-partij opmerkte “dat de sharia niet verenigbaar is met de fundamentele principes van de democratie” (“that sharia is incompatible with the fundamental principles of democracy”).

Op 29 juni 2004 oordeelde het Hof in een arrest over de rechtmatigheid van een verbod op het dragen van een hoofddoek bovendien “dat de Shariabepalingen, onder andere betreffende strafrecht, lijfstraffen, en de positie van vrouwen in het geheel niet verenigbaar zijn met de scheiding van kerk en staat en deze conventie (= de Europese conventie voor mensenrechten)” (“that the provisions of the Sharia concerning, among other matters, criminal law, torture as punishment for crime, and the status of women were wholly incompatible with the principle of secularism and the Convention” [= European Convention on Human Rights]).

Piet Heins democratie is de mijne niet. 

Credits to Wikipedia.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s