Opinies.

Actualiteitenrubriek Nova wist ons vanavond niets anders voor te schotelen dan een deels in april al uitgezonden item over drankmisbruik onder jongeren. Als voorbeeld waar de overheid dit zo goed onder controle heeft werd Zweden – waar het allemaal inderdaad geweldig is, zie foto, privéarchief – aangehaald, met filmpjes uit de diverse parken waar grut van pas 18 of 19 door dienders van hun flesje wijn werd ontdaan. Als ervaringsdeskundige was de burgemeester van Katwijk aanwezig die zichzelf op de borst kon kloppen omdat er in de gemeente Katwijk een zeer restrictief beleid op alcoholgebruik in het openbaar wordt gevoerd.

Het liefst zou de burgemeester niet alleen het gebruik van alcohol op straat verbieden maar ook het voorhanden hebben daarvan. Katwijk lijkt dan ook op weg om een nog strengere wet dan de Sharia in te willen voeren, immers: Het nuttigen van alcohol in het openbaar wordt met tachtig slagen bestraft, aldus de Sharia.

Nova heeft zich kennelijk tot dit uitgekauwde thema beperkt om geen aandacht te hoeven besteden aan de onrustbarende peilingen waaruit blijkt dat de heer Donner in fundamentalistisch Islamitische kringen de laatste dagen aanzienlijk hoger scoort in populariteit dan Paus Benedictus.

Verwacht wordt dat Islamitische partijen zich zullen laten inschrijven bij de Vaticaanstedelijke Kiesraad voor de komende parlementsverkiezingen aldaar. Een volledig hypothetische wetenschappelijk analoge redenering heeft namelijk aan het licht gebracht dat ook in het Vaticaan, conform onze eigen democratische westelijke principes, het best wel eens zo zou kunnen zijn dat er zich een meerderheid voor de Sharia zal gaan aftekenen. Een datum voor de volgende parlementsverkiezingen in Vaticaanstad is nog niet bekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s