Vliegtuigje in wolkenkrabber New York.

Een meermotorig klein vliegtuig is in een wolkenkrabber in New York gevlogen. Live beelden op CNN. De Dow Jones reageerde aanvankelijk met een daling van zo’n 50 punten in een minuut. Nadat duidelijk was geworden dat het een klein vliegtuigje was zette herstel in.

Het toestel voerde een VFR-vlucht (visual flight rules) uit. Het had derhalve geen contact met verkeersleiders.

Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat het een terroristische aanslag betreft, is er besloten om boven de grotere steden in de VS preventief gevechtsvliegtuigen te laten patrouilleren.

Update: Cory Lidle, pitcher van de New York Yankees, was de piloot en eigenaar van het vliegtuig. Hij had zijn brevet nog geen jaar.

The address of the building is 524 E. 72nd Street — a 50-story condominium tower built in 1986 and located nearby Sotheby’s Auction House. It has 183 apartments, many of which sell for more than $1 million.

…even paniek op Wall Street…

2 gedachten over “Vliegtuigje in wolkenkrabber New York.

 1. NEW YORK – Een vliegtuigje is woensdag (11 oktober) in een torengebouw in New York gecrasht. Waarschijnlijk gaat het om een ongeluk en niet om een terroristische aanslag. Bij het incident zijn zeker twee doden gevallen. Dat bevestigde de politie, meldde de Amerikaanse nieuwszender CNN. Het vliegtuigje vloog in het Belaire-complex, dat circa vijftig verdiepingen telt.
  Het toestel trof enkele etages iets boven het midden van de flat in Manhattan aan de East River. In enkele appartementen van het gebouw brak een zware brand uit. De brandweer ontruimde het gebouw en bluste de brand.
  De Amerikaanse federale recherche FBI heeft geen aanwijzingen dat de vliegtuigcrash een terroristische aanslag betreft, zei een woordvoerder van de dienst. Een zegsman van het Witte Huis wilde niets uitsluiten, maar zei dat het waarschijnlijk om een ongeluk gaat. Mogelijk speelde een rol dat het mistig was in Manhattan.
  De Amerikaanse luchtverdedigingsinstelling NORAD besloot desondanks uit voorzorg om boven enkele grote steden gevechtsvliegtuigen te laten patrouilleren. Om welke steden het gaat was niet duidelijk.
  De Amerikaanse aandelenbeurzen werden woensdag aan het eind van de handelssessie opgeschrikt door de crash. De koersen doken daarop direct dieper in het rood. Later herstelde de beurs zich.
  Het verongelukte vliegtuig was ’s middags opgestegen van het kleine vliegveld Teterboro in de aan New York grenzende staat New Jersey, maakten de luchtvaartautoriteiten woensdagavond bekend. Volgens Amerikaanse media betreft het een Cirrus SR-20, die plaats biedt aan vier personen. Het zou gaan om het vliegtuigje van de Amerikaanse honkbalspeler Cory Lidle, die onder contract staat bij de New York Yankees.
  Dit is een Officele bericht van een website waar al het nieuws over luchtvaart binnen komt
  http://www.luchtvaartnieuws.nl en tevens heb ik het daar ook vandaan ik ben de eerste zie ik die reageert op deze log.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s