De Nederlandse democratie

In ons land hebben we gelukkig geen Staatsomroep. De omroepen zijn er dan ook, terecht, niet van gediend dat de regering zich bezig houdt met de activiteiten van de netcoördinator. Het past de Minister-President en leden van de Tweede Kamer dan ook niet om zich te bemoeien met de programma’s op de Nederlandse publieke zenders.

Voorts leven wij in een maatschappij waar de vrijheid van meningsuiting als een hoog goed wordt beoordeeld. Het staat niet voor niets in de Grondwet. Een aantal kunstenaars heeft vandaag op last van een lokale autoriteit de kunstwerken moeten aanpassen op straffe van uitsluiting van de tentoonstelling.

Een ambtenaar van een penitentiaire inrichting (een gevangenis) is voor drie maanden geschorst en ontslag dreigt nu hij voornemens was met een journalist te praten.

Vrij Nederland. Waar hebben we het nog over.

Dertig jaar geleden maakte men ons met vergelijkbare voorbeelden bang hoe erg het communisme in de Sovjet-Unie wel niet was. Zoiets zou bij ons nooit voorkomen. Een apathische houding van het volk maakt alles mogelijk, zo blijkt. Blijft u rustig achter de hanggerania zitten en gaat u maar rustig slapen.

Fransamsterdam.

4 gedachten over “De Nederlandse democratie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s