Avondbezoekje.

Om 19.00 is Frans nog even bij moeders gaan kijken. Ze ligt nog op de IC maar als er geen gekke dingen gebeuren mag ze morgen naar de gewone afdeling. Ze had net wat gegeten, de aardappeltjes en groente gingen er wel in, maar het vlees niet. Nou moet ik er wel bij zeggen dat ze zo’n droog lauwwarm friemelig half geprakt lapje vlees thuis ook niet zou hebben opgegeten, dus daar zullen we maar geen waarde aan hechten. De pijnbestrijding is inmiddels beperkt tot paracetamol. Dat lijkt me iets aan de magere kant maar ze mag het zelf aangeven en ze heeft liever een tandje meer pijn dan een overvloed aan medicamenten en als ze het er op redt is dat natuurlijk prima. Later op de avond wordt er op de IC afdeling nog iemand verwacht die aan de beademing moet, en dan wordt moeders verhuisd naar een tweepersoons-kamer. Zo iemand die aan de beademing ligt hebben ze liever alleen op een kamer. Dus de kans is groot dat ze straks voldoende moe is om ook nog aan wat slaap toe te komen. Haar eerste reactie toen ze hoorde dat ze nog even moest worden verhuisd op de IC afdeling was trouwens: "Anders wil ik ook nu wel naar de gewone afdeling hoor". Maar dat feest ging nog even niet door.

Moeders en ik hadden overigens een tijdje geleden al een gesprek gehad met de klachtencommissie, aangezien ze een paar jaar geleden een nachtje in hetzelfde ziekenhuis heeft mogen doorbrengen, en toen had ze het vrijwel voortdurend koud gehad en daar was niet erg adequaat op gereageerd. Toen ze dan ook zwaar verkouden thuiskwam was ze niet erg vrolijk. Gelet op het feit dat een mogelijke complicatie van de thans uitgevoerde ingreep een longontsteking is hebben we vooraf duidelijk gemaakt dat áls ze een longontsteking zou oplopen en ze had weer vergeefs geklaagd over kou, dat de klachtencommissie dan een probleem zou hebben. Een verslag van deze bespreking trof ik vanmiddag keurig vooraan in het dossier aan en naar schatting hebben ze vandaag wel tien keer aan haar gevraagd of ze het niet koud had. Waarvoor hulde.

En Frans gaat nu een lauwfris biertje prakken. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s