Registax Astrofotografie

Zodra u een kijker heeft wilt u natuurlijk ook fotograferen. Ik dit kader wijzen wij graag op het programma Registax. Tijdens een bijeenkomst van de Werkgroep Astrofotografie in het afgelopen voorjaar ben ik daar tijdens de diverse presentaties al erg onder de indruk geraakt van dit programma. Het aardige van dit programma is dat het fantastisch werkt en bovendien gratis is, wat ik mij nog niet eerder gerealiseerd had. Als lieden die duizenden euro’s in telescopen investeren hun resultaten bewerken met een bepaald programma, dan ga je er niet automatisch van uit dat dat gratis is. Maar dat is het toch en het is kennelijk het beste wat voorhanden is. Een kort en bondig voorbeeld van het gebruik van dit programma vindt u hier.  Voor de geïnteresserden in de aanbieding van de LIDL zij hier nog vermeld dat de foto’s op de laatste link zijn gemaakt met een Maksutov-Cassegrain reflector van 127mm en na heel veel oefenen en nog meer huisvlijt op regenachtige dagen moeten er vergelijkbare resultaten haalbaar zijn. Beslist niet voor de liefhebber van plug and play en point and shoot en click and go.

6 gedachten over “Registax Astrofotografie

 1. Hallo, Frans
  Pas gehoord over registax, en het programma vanmorgen opgezocht. Mooi als het er allemaal uitziet, het spijt me toch dat er alleen een MS Win versie van is. Is er een source-versie van beschikbaar, en – als dat zo is – zou ik kunnen kijken of het programma ook op een linux machine kan draaien?
  mvg
  JM

 2. Ik ben er mee bezig geweest,maar de Engelse gebruiks aanwijzing daar kom ik niet veel verder mee omdat mijn Engles gewoon slecht is.
  Ik zoek dus een nederlandse handleiding.
  Voor zover ik kan zien is he programmam zelf dik in orde.
  Wie helpt mij even??
  vr.gr.
  Hans de Nobel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s