Space Shuttle photographed from ISS

Als je al een tijdje in het International Space Station je baantjes om de aarde draait ben je vast wel blij als er eens wat bezoek langskomt. Dat bezoek komt dan met de Space Shuttle en wat is er nou leuker dan de gasten een fotootje aan te bieden van de reis die ze zojuist gemaakt hebben.

Met dank aan de oplettendheid van Emiel van de Werkgroep Astrofotografie, die hem ook liever zelf gemaakt had.

Update: Frans vond het al heel bijzonder dat de Space Shuttle net over de lanceerinrichting zou zijn gevlogen op het moment supreme en bovendien moet je vanaf 400 kilometer hoogte toch wel een aardige telescoop meenemen om zo’n plaatje te maken. Dus wij moeten u teleurstellen, het is geen foto uit het ISS maar vanuit een Hoog Vliegend Vliegtuig. Ja, zo ken ik er ook nog wel een paar. Wat een deceptie. Maar het blijft een leuke foto. De fout zat niet bij Emiel maar bij het UK Astro Imaging Forum, waar ik dan ook maar geen linkje naar geef.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s