ISS ruimteschip vanavond zichtbaar.

Vaste bezoekers van deze site zullen van dit bericht niet echt onder de indruk zijn, het gebeurt met de regelmaat van de klok, zo ook de komende twee weken. Het is echter toch de moeite waard om weer eens een kijkje te nemen, want afgelopen juni is het ISS weer uitgebreid met onder meer een aantal zonnepanelen, en dat is ongetwijfeld van invloed op de helderheid van het object. Met andere woorden, het ruimteschip is nog nooit zo helder geweest 

Hieronder een overzichtje van de overkomsten de komende periode voor de locatie Baarn. Als u ergens anders in Nederland woont wijken de waarden niet significant af.

In de tweede kolom vindt u de magnitude, de helderheid. Hoe lager het getal, hoe helderder. 0.6 is vergelijkbaar met een gemiddelde ster, -2.5 is een paar keer helderder dan de helderste ster. De richting is altijd van West naar Oost en uiteraard hoe hoger de maximale altitude, des te beter zichtbaar. Vanavond zien we bij de overkomst van 23:36 uur tot 23:40 uur om 23:39 een max alt van 69 graden, dan moet u bijna recht omhoog kijken.

Meer ervaren waarnemens kunnen proberen ook de overkomsten van vanavond van 22.01 en 01.11 nog mee te pikken, De laatste is het lastigst, het ISS is dan maar 9 seconden te zien op slechts 11 graden boven de westelijke horizon.

Tot slot nog de groundtrack voor vanavond 23.36 tot 23.40:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s