Kuala Lumpur, Maleisie.

Goedendag allemaal,

Frans zit in Kuala Lumpur, Maleisie, omdat zijn oorspronkelijke bestemming, Bangkok, opeens niet meer te bereiken was. De vakantiedagen waren toch al opgenomen, dus je moet wat he. Ik lees zojuist dat de Thaise premier moet aftreden en dat aanhangers daar nu weer tegen betogen. Het zal nog wel even duren voordat de rust daar is weergekeerd.

Gisteren eens gekeken op het internet of er nog een mogelijkheid was om naar Phuket te vliegen en dat was mogelijk, alleen zaten alle vluchten t/m vrijdag al volgeboekt. Enige haast was dus geboden en Frans is onmiddellijk en spoorslags (inderdaad, met de Express-Trein) naar het vliegveld vertrokken om daar aan te sluiten in de rij voor het ticket-office van Malaysia Airlines. Op de vlucht van zaterdag was nog een plekje, en dan kan Frans volgende week vrijdag weer terugvliegen naar Kuala Lumpur, en van daar naar Amsterdam.

Langer wachten of de boel in Bangkok toch nog snel opklaart was eigenlijk geen optie meer, ik neem aan dat de eerste vluchten die daarnaar toe zullen worden uitgevoerd zich ook wel in een hoge mate van belangstelling kunnen verheugen.

Ik heb derhalve mijn huisvesting in Hotel Brisdale hedenmorgen verlengt tot a.s. zaterdag.

Erg toeristisch is Kuala Lumpur niet, je haalt bijvoorbeeld niet zomaar ergens even een plattegrond van de stad vandaan. Daarvoor moet je naar het Toeristisch bureau dat zondag gesloten was, maar gisteren geopend en gelukkig op loopafstand, of twee haltes met de KL-Monorail, een efficient snel en goedkoop middel om de stad te doorkruisen. Op de achterkant van de plattegrond staat genoeg informatie en twee handenvol met toeristische attracties die ik de komende dagen nog kan gaan bekijken.

De temperatuur is hier voortdurend erg hoog en wat iedereen altijd zegt over vakantiebestemmingen, namelijk dat de warmte anders is, dat klopt, het is hier drukkend en klam. De standaard-wandeluitrusting bevat dan ook niet veel meer dan een fotocamera, pakje sigaretten en 1500 ml. Sea Master Drinking Water.

Van de honger is hier in Kuala Lumpur volgens Frans nog nooit iemand omgekomen, men staat hier of eten te bereiden of te verkopen, of men loopt met eten of men eet. Dat zit dus wel goed. De inheemse restaurants zijn allemaal Halal en verwacht dus niet dat je daar een biertje of een glas wijn bij je eten kunt krijgen. Daarvoor moet je naar de Westerse restaurant in de veel te dure Westerse hotels dus dat doen we ook maar niet. Nu is er een groep mensen die zitten over de hele wereld, dus ook in Maleisie en die zijn niet zo Halallerig. Dus wil je wat eten met een lekker koud flesje Heineken erbij: Houd een taxi aan, roep "China Town" en uw lusten zullen weldra bevredigd worden.

2 gedachten over “Kuala Lumpur, Maleisie.

  1. Standaard wandeluitrusting is…..
    Dus je loopt naakt met als enige bedekking een camera, pakje sigaretten en fles water? Moet genoeg zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s