Hot Pattaya

Elke dag is er hier markt. De eerste stalletjes (bierbars) worden zo’n beetje vanaf zonsondergang gevuld en hoe laat het ophoudt, daar is Frans nog niet achtergekomen. Elk kraampje heeft om het zo te zeggen zijn eigen market-maker die de gang van zaken min of meer controleert. Het gaat er vooral vrolijk aan toe en de koopwaar varieert van heel vers tot wellicht al iets over de uiterste houdbaarheidsdatum. Verder gaat het net zoals op de beurs, de prijs wordt bepaald door vraag en aanbod. Het is hier ontegenzeglijk laagseizoen dus er wordt nogal eens gehandjeklapt. Van zondag op maandag niet veel geslapen, dat heb ik gisteren overdag weer ingehaald. Het dagelijkse half uurtje matig inspannende lichaamsbeweging, wat de Raad voor de Gezondheid voorschrijft, dat haal je hier makkelijk. Je staat ermee op en je gaat ermee naar bed, zeg maar.

Het lokale vervoer is hier een toppunt van eenvoud. Er rijden zo’n 10 Bath-busjes per minuut over een vaste route, helemaal naar het Noorden via Second Road, en dan weer helemaal naar het Zuiden via Beach Road. Als je naar zo’n busje kijkt staat hij binnen 5 seconden voor je neus, je gaat zitten en als je op de bel drukt dan stopt het ding, stap je uit, geeft de chauffeur 10 Baht, 20 Eurocent, en hij zegt nog dank je wel ook.

Prijzen voor een flesje Heineken varieren tot op heden van 45-95 Baht in de beerbars tot 90-125 Baht in de GoGo-bars in Walking Street.

Vandaag de eerste dag dat de zon er continu volop op los brandt, dus ik heb even mijn toevlucht gezocht in een internet-cafe. Het is hier nu bijna 13.00 en als je een rondje draait op straat en je kijkt naar de grond kun je je eigen schaduw niet zien, dus de zon staat vrijwel loodrecht boven je hoofd.

In een groot warenhuis, Mike’s Shopping Mall, nog wat luchtige kleding aangeschaft en wat inmiddels doorweekt was vanochtend afgegeven bij de Laundry aan de overkant van de straat bij het Hotel. Is over een uurtje klaar.

Aangezien het eten er zondag een beetje bij was ingeschoten (mede vanwege de goede verzorging door de KLM, die blijven je maar voeren) gisteren begonnen met als ontbijt een schnitzel van een ons of drie voor 159 Baht en gisterenavond nog een mixed-grill er overheen voor 290 Baht. Vandaag het gewone ritme weer te pakken, een typisch engels/amerikaans ontbijt met worstjes, ham, witte bonen, scrambled eggs, toast, jam en koffie – en dan van alles net zoveel als je zelf wilt – a 110 Baht. In Nederland krijg je er net de kop koffie voor als het meezit.

Verder vanochtend Soi 1, 2, 3, 4, 5, een deel van 6 en 13/1 afgelopen en wat fotootjes geschoten. Ga proberen om dezelfde route dan ook nog eens ’s avonds te doen, dan ziet het er namelijk heel anders uit.

Ga nu even een paar uurtjes siesteren met uw welnemen.

Link voor een plattegrond van Pattaya:

plattegrond pattaya

Een gedachte over “Hot Pattaya

  1. hello F. we zijn weer op de hoogte,zag net op teletetekst B. zwaar bewolkt 34 gr. het lijkt me het klimaat voor elke middag een lange siesta om bij te komen en er weer een paar uur tegen te kunnen, hoop dat het toch de pret niet drukken kan…hier ook warm en benauwd, het wil maar niet regenen, de vogels zitten de hele dag in hun waterschaal te badderen,eigenlijk nag je ze geen water of voer geven,vanwege een of andere vogelziekte, maar …
    verder is het hier weer “geen nieuws, goed nieuws. hou je goed en gr,van MM.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s