Weer Pattaya

Van de regentijd is hier nog niet veel te merken. Het is, net als gisteren, vrijwel onbewolkt. Gisterenavond was er vanaf het strand in de verte wat weerlicht waar te nemen, maar in meer neerslag dan van een lekkende airco heeft dat niet geresulteerd. Er stond wel een stevige bries, wat in het geheel niet storend was.

Met de Baht-bus naar Jomtien geweest om dat eens even te bekijken. Daar is het wat rustiger en gaat het allemaal wat bedaagder aan toe maar ook daar hoef je niet op een houtje te bijten. Mijn voorkeur gaat toch uit naar Pattaya dus ik blijf hier nog maar even hangen.

Gelukkig is mijn favoriete T-shirt weer gewassen. Dat had ik vorig jaar in Phuket gekocht en heeft aan de voor- en achterkant de tekst: "Nee, ik wil geen fu*king taxi, pak of massage. Dank u zeer."  En dan aan de voorkant in het Thais en aan de achterkant in het Engels. Ook hier weer een ongeevenaard succes. Je komt hier toch al geen aandacht te kort, maar met dat T-shirt aan is er helemaal vrijwel geen doorkomen aan. Niemand voelt zich beledigd of persoonlijk aangesproken maar allemaal moeten ze precies lezen wat er staat en collega’s moeten ook kijken.

Walking Street, zeg maar het zuidelijkste deel van Beach Road, wordt ’s avonds voor verkeer afgesloten. Vandaar de naam. Er wordt dan een hek geplaatst en een soort ‘mobiele politiepost’ ingericht, waar een tiental agenten een zithoekje maken en wachten tot er ergens wat gebeurt. Veel heb ik ze nog niet zien doen, ze zitten er heel relaxed bij. Maar als ze in actie moeten komen zijn het net jonge honden. Een toerist die in een bierbar zich kennelijk niet geheel respectvol gedragen had (ik vermoed een Engelsman gelet op het feit dat hij stomdronken was en de dienders uitmaakte voor ‘copulerende onwettige kinderen’) werd resoluut door 5 agenten weggesleept en tegenspraak werd niet geduld.

Het aantal Nederlanders is hier trouwens opvallend laag, ik heb er welgeteld nog niet een kunnen betrappen.

3 gedachten over “Weer Pattaya

 1. hoe warm het was en hoever'” zuchtte de dikke man uit de Camera Obscura ,toen hij in Halfweg van de trekschuit was gastapt en te voet op weg was naar zijn oude kennis in Haarlem ,wat als er niemand thuis zou zijn…?? Over communicatie gesproken 1839.
  we schrijven 2009 en lezen op tt. Bangkok
  licht bewolkt 36 graden; inderdaad hoe warm het was en hoever….!!! Volg je via webl.en hoop dat er ondanks de hitte toch wat te genieten valt. gr, MM.

 2. Hoi Frans,
  Uiteraard volg ik jouw ‘dolle avonturen’ met gepaste belangstelling. In wat voor soy- nummer is jouw hotel gelegen?
  Als je naar Koh Lam gaat moet je midden in de haven een tuk tuk zien te pakken die je in circa 8 minuten op een mooi strand (ander gedeelte van het eiland)brengt met veel culinaire faciliteiten e.d. je gaat dan even zeer steil door de bergen van het eiland. Terug wordt je weer met een tuk tuk bij een steiger gebracht voor de terugvaart.
  Gr. Dik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s