Alweer Pattaya

Info voor DIk: Het hotel ligt in Soi 13.

Eigenlijk maakt het hier niet uit waar je hotel ligt, zolang het maar langs de vaste route van de Baht-busjes is, dan kom je voor 10 Bath overal. Als je hotel niet langs die route ligt moet je steeds zelf weer vervoer regelen, kan natuurlijk ook met zo’n Bath-busje, maar als ie van de route moet afwijken dan wordt je geacht de Bath-bus gecharterd te hebben en moet je zelf gaan onderhandelen over de prijs. Als je dat een aantal keren per dag moet doen wordt je er al gauw doodziek van lijkt mij. Toevallig had ik gisteren een Bath-busje naar Jomtien, dat is buiten Pattaya, het tarief is dan 20 Bath, zeg maar vergelijkbaar met een ritje van Noordwijk naar Katwijk, maar ik was op een gegeven moment de enige in het busje en de chauffeur stopte aan de buitengrens van Pattaya en vroeg waar ik heen moest. Ik zei dat ik naar Jomtien wilde, waarop hij zei dat ik dan 100 Bath moest betalen. Ik heb hem met een glimlach een gratis enkele reis naar de hel toegewenst en het verder maar gelaten voor wat het was.

Gisterenavond barstte er eindelijk eens een behoorlijke plensbui uit, maar Frans was net onder de pannen met zijn voorgerecht, een Thaise specialiteit (Katoey, verandering van spijs doet eten) dus ik heb er geen last van gehad.

Daarna het hotel voor weer 4 dagen verlengd, ik zit hier prima.

Tot op heden 1 mug gezien, 2 vliegen en 1 bij, maar dan ook een hele grote. Wespen schijnen ze hier niet van te houden, ik denk dat ze het land niet in mogen.

Nederland lijkt zo af en toe ten prooi gevallen aan overbodige en kostbare en vervelende regelgeving. Zo kan ik mij nog herinneren dat er eens een Koninginnedag was en dat het toen wel 25 graden zou worden en dat er was aangekondigd dat de Keuringsdienst van Waren of hoe dat ding ook heten mag streng zou controleren op lieden die, God betere het, buiten satevlees op een barbecue gooiden en dit aan de man brachten. Indien het vlees werd bewaard bij een temperatuur van 8 graden of warmer (of zoiets) dan volgde direct een boete, inbeslagname van de handel en een verkoopverbod voor de rest van de dag. En ja hoor, enkele tientallen criminelen werden aangepakt en de kranten stonden er vol van.

Als je hier ’s avonds wat zit te drinken en je hebt nog trek in een lekker hapje (eten), dan loop je naar een van de talloze mobiele kraampjes met even mobiele barbecue, alwaar grossen stokjes met diverse soorten vlees in de vorm van stukjes, reepjes, balletjes, worstjes, vleugeltjes, pootjes, noem maar op, al de hele dag bij zo’n 35 graden hebben liggen voorgloeien in de hitte. Ze gaan even op de barbecue en smullen maar. Niemand die zich daar druk over maakt, het smaakt voortreffelijk en je poept er prima op. Je geeft zo’n man 40 Baht en je krijgt een zak vol mee die je met z’n tweeen niet op kan.

Het loopt hier inmiddels tegen 12.30 uur. Bijna de hoogste tijd voor de middagdut, Frans is tenslotte al wat ouder.

3 gedachten over “Alweer Pattaya

 1. We zijn weer op de hoogte en bij de tijd,goed teken dat je nog vier dagen blijft , ben benieuwd naar je verdere plannen; ik hoop dat je mooie foto’s kunt maken, er is op Google genoeg te vinden ,maar het blijft onpersoonlijk.
  Tot de volgende keer ,naar ik hoop met aangenamer weer !! Je mm,

 2. Heerlijk zo’n verhaal uit Pattaya. Zie het allemaal weer voor me. Nog een paar maanden wachten en ik ben er ook weer.
  Valt het jou ook op dat ze er minder regels hebben dan hier in Nederland? Men neemt het er niet zo nauw en dat vind ik nu juist zo heerlijk. Als ik in Thailand ben en ik ben er nu al een aantal keren geweest zijn dat de dingen die mij verwonderen.

 3. Hoi Frans,
  Bedankt voor je reactie op mijn bericht.
  Tip: Als je naar Jomtien wil en je loopt op de boulevard richting Walking Street, loopt dat tot de Walking Street en ga daar links af tot je bij de verkeerslichten (ca 500 meter lopen en bij een groot kruispunt). Rechts aan de overkant staat een rij tuk tuks klaar voor Richting Jomtien. Stap bij Jomtien bij het begin van de boulevard aldaar uit. Op de hoek daar is een vestiging van de toeristenpolitie.
  Nog een fijne tijd en tot de volgende tip.
  Gr. Dik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s