Pattaya rules!

Helemaal fout Dik. Een rij Baht-busjes die stilstaan die willen je ofwel tegen een af te spreken prijs ergens brengen, ofwel je kan er in stappen en ze wachten tot het busje helemaal vol zit. In mijn geval heb ik dus gewoon het volgende rijdende Baht-busje afgewacht en die reed wel gewoon voor 20 Baht naar Jomtien door, dus de schade bleef beperkt tot 10 Baht.

Of ze hier nou echt minder regels hebben dat weet ik niet. Zo is het hier in alles pubs streng verboden te roken op straffe van een boete van 2000 Bahtaar als je een sigaret pakt staat er een asbak voor je neus voordat je je sigaret hebt aangestoken.

En prostitutie is in Thailand ook verboden, maar dat wist u natuurlijk al. Het lijkt inderdaad meer een kwestie van hoe je met de regels omgaat. Dat iemand die het plan heeft rond de wereld te gaan zeilen meteen te maken krijgt met een verbod van de rechter en daarmee tegelijkertijd wereldnieuws wordt, ja, dat kan alleen in Nederland.

Veel concrete plannen heeft Frans op het moment niet, hij vindt het eigenlijk allemaal wel best zo. Ja, de man tegenover het hotel die een taxi heeft en daar de hele dag op een klant naar Bangkok zit te wachten had nog een plan. Een vierdaagse trip, dag 1 een dikke 700 km rijden naar een of andere oud-historische stad, dag 2 en 3 daar verblijven en dan dag 4 weer terugrijden. Hij is dan de hele dag chauffeur en gids voor 2000 Baht per dag, komt nog benzine (dat kan nooit veel zijn hier) en hotelkosten voor mij bij, hij slaapt daar dan bij kennissen. Het is vast de moeite waard maar ik heb toch maar vriendelijk bedankt.

Gisteren een nieuw geheugenkaartje voor fototoestel gekocht. De oude was weliswaar niet vol, maar als je hem kwijtraakt ben je al je foto’s kwijt. Nieuwe camera is bij wijze van spreken zo gekocht. Ze maakten in die winkel ook afdrukken, tot het formaat van 10×15 inch (zo’n 25cm x 37.5 centimeter) en daar hoef je als zijnde ‘ groot formaat’ dan niet, zoals bij de Hema-"1-uur"-fotoservice, drie dagen op te wachten, maar dat is binnen 5 minuten gepiept. Per stuk 3 Euro. In totaal 4 afdrukken laten maken en gisterenavond bij de dames die er op stonden als cadeautje langsgebracht. Dat vinden ze prachtig.

Als je de foto’s waar je een afdruk van wilt hebben hebt uitgezocht wordt er niet zomaar op een knop gedrukt, nee, eerst wordt Photoshop op de plaatjes losgelaten en supersnel en met een gedrevenheid alsof het leven ervan afhangt worden alle eventuele vlekjes en ongerechtigheden uit de gezichten van de meisjes verwijderd. Is wel zo leuk voor ze. Ongekende service.

Vanavond is er in een restaurant in de Soi waar mijn hotel ligt gratis barbecue van 18.00 tot 22.00. Je hoeft hier niet te besparen op het eten, maar ik zal toch even de echte Hollandse mentaliteit tonen en eens een kijkje gaan nemen. Overigens nog steeds geen Hollander tegengekomen.

Nu nog een bar waar ze gratis bier tappen….

2 gedachten over “Pattaya rules!

 1. Frans,Dik helemaal fout ? Jij ook niet helemaal correct :”een rij… die stilstaaT of een rij stilstaande busjes die…” Mv.
  vanmiddag wordt de verjaardag gevierd, buiten wordt met veel moeite een tent opgezet,pech met het weer,het heeft gestortregend en nu waait het flink, maar het kost tenminste geen lieve duit,mevr.R.zal wel druk zijn met de tractatie alles lekker in eigen hand op je 80e .
  Ben je al in Koh Larn geweest,ik las dat er een boottocht op zee is naar prachtige koraalriffen. Zag in de tv.gids dat er vanavond een Taise film is over een dorp dat door de Tsunami getroffen werd.
  Ben benieuwd naar je foto’s en wat te plannen zijn na 8 dagen P.
  veel gr je MM.

 2. Hoi Frans,
  Rule one: stap gewoon in een tuk tuk. onderhandel niet en betaal met een vriendelijk gezicht 20 baht. Geen discussie en gewoon wegwezen direct na het betalen. De Thais betalen ook niet meer en als een sportieve tourist ben je geen sociale dienst.
  Tot de volgende tip.
  Gr. Dik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s