Pattaya Crisis

Reacties, waarvoor dank, gelezen.

Het is hier laagseizoen maar ik kan mij toch niet aan de indruk onttrekken dat ook de crisis en de bezetting van het vliegveld in Bangkok eind vorig jaar hun invloed hebben op het aantal toeristen.
Thai zijn over het algemeen nou geen klagers, maar desgevraagd laten de barexploitanten toch wel weten dat het erg stil is en dat ze hopen ‘dat het volgende maand beter wordt’.
De drankprijzen zijn hier en daar verlaagd en de ‘happy-hours’ verlengd. Het langste ‘happy-hour’ wat ik nu gezien heb duurt van 07.00 AM tot 10.00 PM, 15 uur dus.
Voor de dames betekent het natuurlijk dat ze minder vaak ge-barfined (meegenomen) worden en even ander werk zoeken zit er hier niet in, de verborgen werkloosheid is aanzienlijk.
Neem bijvoorbeeld de jongeman die telkens als ik het hotel in en uit ga de deur open doet, en de honderden vrouwen die met hun man meerijden in een Baht-busje, enkel en alleen om de muntjes in ontvangst te nemen.

The Frog-bar in Walking Street is een van de grote ‘veehallen’ hier. Het is een hal van zo’n 50×20 meter, lopend vanaf Walking Street tot aan de zee.
Deze hal is onderverdeeld in 14 bier-bars, 7 aan elke kant, met een centrale muziekvoorziening. Doet erg denken aan Soi Eric in Phuket, ik weet niet wie wie nageaapt heeft.
Elke bar heeft een vast ‘klasje’ meisjes staan, in totaal staan er hier naar ik schat zo’n 200.
Elke bar heeft zo’n 20 barkrukken voor de gasten, maar daar zit hem nu het probleem, die zijn er nauwelijks.
Als rond 21.00 uur elke bar gemiddels 1 klant heeft is het veel en of die dan ook nog een meisje meeneemt is natuurlijk nog maar de vraag.
U kunt zich wellicht voorstellen wat er gebeurt als je als toerist deze hal binnenloopt: 14 klassen meisjes schreeuwen en gillen tegelijkertijd om het hardst om je toch maar juist aan hun bar te krijgen,
Een bijna genante vertoning.

Frans zoekt soms liever de wat minder massale plekken op en in een bar naast de Sisterz club kwam hij gisterenavond een leuke dame tegen die aardig engels sprak en die wel genegen was om Frans de rest van de avond gezelschap te houden. We spraken af ‘short-time’, dat wil zeggen een paar uur. De prijs is dan uiteraard lager dan voor ‘long-time’ (tot de volgende ochtend) want het meisje kan na afloop terug naar de bar en proberen nog een klant te krijgen.
We zijn eerst wat gaan eten en de lezer die de logjes een beetje volgt raadt het al: Op het menu stond de gratis barbeque bij het restaurant in Soi 13.
Men had het hier groots aangepakt, een grote mobiele barbecue van Duitse makelij met kok ingeschakeld en gezorgd voor diverse soorten vlees op stokjes, sha-slicks, lapjes vlees, grote garnalen, een groentemix, salade, diverse soorten brood en een handvol sauzen.
Mijn disgenote liet zich het eten vergezellen van drie grote bellen Jack Daniels black label whisky, ikzelf hield het bij twee flesjes Heineken. Eindafrekening van dit culinaire festival: 570 Baht, nog geen 12 Euro.
Het concept had aardig gewerkt, er zaten ruim 10 man in deze droeve tijden, maar iets in mij zegt dat je als ondernemer toch iets niet goed doet als je je handel gratis weggeeft.
Zegeltjes, stempeltjes, kortingacties, een gratis drankje, tweede fles wijn voor de helft, alles kan, maar je core-business zomaar voor niks uitdelen, dat moet volgens mij een keer spaak lopen. Gelukkig ben ik geen aandeelhouder van het restaurant, want dan zou ik beslist op de aandeelhoudersvergadering bezwaar moeten maken tegen de gang van zaken.
Hoeveel fijner is het om eenvoudig toerist te zijn en lekker je buikje rond te eten! Daarbij moet nog gezegd worden dat het vlees het beste was dat ik tot nog toe hier heb gegeten, dus het is wel een aanrader. Volgende week zaterdag weer en zoals men zelf zegt: Iedereen is welkom!

Vervolgens met het meisje naar het hotel gegaan en ze heeft, zoals ze had beloofd, de fijne kneepjes van diverse massages in de praktijk gebracht en daarin nog wat onderricht gegeven.
Om een uurtje of twaalf waren we uitgeoefend en zijn we weer richting Walking Street vertrokken.

Ik had nog niets speciaals op het oog maar ben, ik zal het maar meteen verklappen, weer gezwicht voor hetzelfde meisje waar ik zondag na aankomst als eerste voor gevallen was.
Een klein, heel schuchter en timid meisje, 20 jaar, en nauwelijks een woord engels sprekend. Kort zwart haar, een veel te donkerbruine huid naar Thaise schoonheidsmaatstaven, geen paaldanstype, zelfs geen hoge hakken, maar eenvoudige platte sandalen.
Maar zo’n lief koppie…..

Afgelopen zondag was ze zichtbaar blij dat ze een klant had, toch was er, eenmaal op de kamer, iets vreemds. Ze keek nauwkeurig de hele kamer rond, alsof ze zocht of er ergens verborgen camera’s of microfoons hingen, ze ging met badhanddoek en al nog om te bedde na een paar lampen uitgedaan te hebben (ze had kennelijk gekeken waar de lichtknopjes zich bevonden) en ook het laatste lampje moest beslist uit en dat ging het ook. Nu is Frans wel goed maar niet gek dus al heel snel ging er gewoon weer een lampje aan en toen bleek dat ze onder de grote badhanddoek ook nog een kleintje om haar buik had gedaan die beslist niet af mocht.
Dat ging hij uiteindelijk natuurlijk toch waarna een litteken van een kennelijke buikoperatie van een centimeter of 6 zichtbaar werd, wat nou inderdaad niet direct de schoonheidsprijs verdiende. Een beetje rafelig met een randje wild vlees, maar geen open wonden of zo, dus slechts een betrekkelijk kleine en in ieder geval onschuldige esthetische oneffeneheid.
Typisch zo’n moment voor een ‘mai pen rai’ (het geeft niet), een dikke kus erop en pas daarna was het ijs gebroken.

Laten we wel zijn, het is voor de meisjes natuurlijk al geen onverdeeld genoegen om elke avond als enige en hoogste doel te hebben een Farang aan de haak te slaan; als je dan ook nog van te voren weet dat zich in de hotelkamer weer dit drama van angst en schaamte gaat afspelen, dan vraag je je af wat er allemaal om gaat in zo’n lief koppie…..

Vandaar dat Frans een beetje een zwak heeft voor dit meisje en haar nog maar een keer heeft gebarfined.

We hebben een schaamteloze nacht gehad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s