Bangkok IV

Vandaag voorlopig voornamelijk genikst. Er zijn hier vast allerlei tempels en andere bezienswaardigheden met hoge culturele waarde maar Frans laat het allemaal lekker aan zich voorbijgaan.

Plaatsgenomen aan de straatkant van een open bar hier aan de Sukhumvit Soi 4, met uitzicht op de ingang van Nana E. Plaza. Daarvoor staat een indrukwekkende rij eetstalletjes en van tijd tot tijd laat ik de dame waar ik wat mee zit te drinken halen wat ik aanwijs. Dat delen we dan en als het wat te heet is dan wordt de verdeling voor haar gunstiger. Zo komt Frans de middag wel door.

Het is weer even zachtjes begonnen te regenen, dat is fijn voor de ratten die anders hun leven niet zeker zijn vanwege de op prooitocht zijnde katten.

Er lopen hier een aantal irritante Rolex-verkopers rond die na ze vier keer te hebben weggestuurd nog steeds niet weten hoe laat het is.

Het is prachtig om te zien hoe de Thai van hun mobiele eetstalletje-van-niks een goed lopende onderneming weten te maken. Alles gaat met een gedreven- en bedrevenheid waar u en ik nog een puntje aan kunnen zuigen. Luiheid kun je deze mensen in ieder geval niet van betichten. Rijksgenoten zie je hier trouwens toch nauwelijks. In Pattaya heb ik 1 neger gezien en ik vroeg me af wat hij daar deed maar dat was een domme vraag want ik kon het zelf waarnemen: Hij zat achterin een politiebusje. Tsja, ik heb het ook niet verzonnen hoor.

Gisterenavond in een Gogo-bar zowaar de eerste Nederlandse toerist aangetroffen, afgezien van de paar die in de ‘Old Dutch’ in Soi Cowboy zaten, maar die tellen natuurlijk eigenlijk niet mee. Dat is trouwens een behoorlijk trieste tent waar je op de eerste verdieping, na over het de afgelopen decennia afgeschreven meubilair te zijn gestruikeld, naar het toilet kunt. Vriendelijk bedanken voor het gebruik daarvan en meteen wegwezen, want de blauwbruine walm van oud en te heet vet waarin kroketten liggen te verbranden is een aanslag op de luchtwegen. Voor degenen die het toch niet kunnen laten: Twee kroketten of twee frikandellen voor 150 Bath, 3 Euro. Waarvan schande. Eh, akte.

Misschien nog wel leuk om even te verhalen is hoe Frans afgelopen maandagmiddag is geflest. Hij was net aangekomen in Bangkok en liep wat rond in de omgeving van het hotel. Het was een uur of 4 en veel was er nog niet open. Hij volgde een paar grote pijlen die naar Nana’s Entertainment Bar moeten leiden en daar stond ook nog ‘open’ op, dus dat trok de aandacht. Vlak voor aankomst bij de bar werd Frans ongevraagd vergezeld door een taxichauffeur die de bar meteen begon aan te prijzen. Derhalve van het plan om naar binnen te gaan afgezien en doorgelopen. Verderop was niet veel meer, dus liep ik, inmiddels weer alleen, terug en ging naar de ingang. Op het moment dat ik de deur opende voelde ik de hete adem van de taxichauffeur plots weer in mijn nek. Ik verstond niets van wat hij zei, maar hij liet ongetwijfeld weten dat hij het was op wiens aanbeveling deze Frans uitgerekend naar deze bar, die weliswaar de naam Nana’s Entertainment Bar draagt, maar niets met Nana Entertainment Plaza te maken heeft, was gekomen.
Ik werd persoonlijk hartelijk welkom geheten door de kennelijk eigenaar, een Italiaans-achtige mafioso in een heel groot en heel donker pak, die mij geluk wenste met mijn verstandige keuze om zijn etablissement met een bezoek te vereren en ik bofte toch maar want ik had als (enige) klant nog de keuze uit alle twaalf meisjes.
Op dat moment was ik niet assertief genoeg, ik had natuurlijk gewoon om moeten draaien en weg moeten lopen, maar liet me toch een biertje voorzetten. Stom, stom stom. Na twee slokken gaf ik aan te willen betalen. Ik gaf de man 100 Bath, niet in de verwachting nog wat terug te krijgen, maar zelfs dat bleek een misrekening, voor minder dan 250 Bath ( 5 Euro, je reinste oplichterij ) ging de deur naar buiten niet open. Mijden, deze tent!

Dat was dan ook meteen het duurste drankje tot nu toe. Daartegenover staat dat ik gisteren in een gogo-bar in NEP voor een Chivas Regal niet meer neertelde dan 60 Bath, dus dat verzacht de pijn aanzienlijk.

De zon schijnt weer, dus ik laat het hier even bij. Gegroet allen.

2 gedachten over “Bangkok IV

 1. Frans, zoals gewoonlijk je berichten bij de koffie gelezen,hou je goed en pas op je zaak-als je niet voor meer dan een te duur pilsje geflest wordt ,kun je in je handjes knijpen-. hoop dat je- niet te veel gehusselt in het busle- morgen donderdag weer een vakantiegevoel terug vindt. en zo komt de dag van vertrek steeds dichterbij…
  veel gr. je mm.
  misschien dat ik vanmiddag nog wat laat horen,hoewel hier geen opzienbarende dingen gebeuren .

 2. Hoi frans,
  Geniet nog maar even lekker van de goede dingen des levens.
  Voor het weer en de beurs hoef je je niet te haasten. Letterlijke en figuurlijk heeft de herfst hier zijn intrede gedaan.
  Gr. Dik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s