Terug naar Pattaya.

De transfer van Bangkok naar Pattaya is probleemloos verlopen. Om exact 11.00 uur vertrok het shuttle-busje om wederom exact om 13.00 bij het Dynasty Inn Hotel in Pattaya te arriveren. Het was, zoals ik al vreesde, dezelfde chauffeur. Daar had ik een beetje rekening mee gehouden, na het ontbijt en een kleine wandeling was ik een kwartiertje te vroeg om af te reizen, en die tijd heb ik gebruikt om een lichte verdoving in de vorm van een whiskey te nemen. Dat werkte na een korte nachtrust en alleen een ontbijtje wonderwel zodat Frans enigszins ingedommeld in Pattaya is aangekomen, en dit keer zonder naweeen.

Bagage en dergelijke geen omkijken naar, is allemaal keurig geregeld. Als ik nou toch iets moet noemen wat fout ging dan is het dat ik hier in Pattaya nog een naheffing kreeg op mijn verbruik uit de minibar in Bangkok, ze hadden daar per ongeluk 17 Bath aangeslagen in plaats van 170. Soit.

Intrek genomen in kamer 411, helaas dit keer aan de binnenplaats, zonder muziek van de bar op de hoek. We moeten er maar mee leven. Wasje van drie dagen naar het meisje-van-de-wasserij gebracht die blij was om mij weer te zien, evenals het personeel in Wonderful 2 bar, het gememoreerde cafe waar elke avond tot 02.00 live-muziek is.

Daar even plaatsgenomen en op een gegeven moment vormde zich een groep Japanners die maar stil bleef staan. Volgens mij hebben ze het hier niet zo op mensen uit Le Japon want er was bij het barpersoneel toch iets waar te nemen van: "Als die maar niet hier komen zitten." Dat deden ze gelukkig niet, na een kwartiertje wachten werden ze opgehaald door hun eigen Japanse bus. Wat is er toch mis met die Jappen? Ik zal u een voorbeeld geven:

Gisterenavond zat ik in een gogo-bar in NEP en aldaar kon je voor 100 Baht 5 ping-pong ballen in een mandje kopen. De bedoeling is dan om die naar de meiskes op de dansvloer te gooien, die vangen of rapen ze op en krijgen naar ik aanneem zoiets als de helft terug. Is dat nou Big Fun, zult u zich wellicht afvragen.
Nou, het levert geld op en het brengt wat leven in de brouwerij, dus u hoort niemand mekkeren. Het is leuk om de balletjes te gooien naar een meisje waar je aandacht naar uitgaat en als de rest dan probeert om die ballen ‘af te vangen’ is daar niks mis mee. Het gewenste meisje komt dan na afloop van haar dansje vanzelf wel bij je zitten zonder dat je zoiets banaals als ‘doe mij maar 34’ hoeft te melden aan het barpersoneel.

Totdat er een tweetal Japanners met veel kapsones en veel te veel geld de zaak binnenkomen. Ze nemen plaats aan het tafeltje naast mij, bestellen een hele fles wodka. Een stel brilmonturen op de neuzen die in een slechte science-fiction film niet zouden misstaan en er werden en passant 100 ping-pong ballen georderd. Die pasten niet in een van de mandjes, er werd speciaal een emmertje ergens vandaan gehaald. Wat doen die Mongolen? Die gooien de complete emmer met 100 ping-pong ballen in 1x over de dansvloer. De meiskes rapen de zooi wel op, daar niet van, maar dat is nu net de manier waarop je Thaise dames niet moet behandelen. Zoiets komt over als – en is ook – totaal respectloos en dat wordt hier beslist niet gewaardeerd. Le Japon? Japonnen? Jurken zijn het.

Laat iedereen in zijn waarde en u zult zelf ook zo bejegend worden. Lieg ook nooit tegen een Thai, want het wordt u niet in dank afgenomen. Als een meisje aan je vraagt of ze mee mag en je hebt daar geen zin in zeg dan gewoon: "Nee."  Dan is er geen enkel probleem. Als je zegt: "Morgen.", dan weet ze je morgen te vinden en als ze dan niet mee mag heb je de poppen aan het dansen. Je bent dan tenslotte iemand die niet te vertrouwen is. En daar hebben ze wel een heel klein beetje veel gelijk in.

De spelregels zijn hier belangrijk en ook op deze zonovergoten dag zal onverbiddelijk de avond gaan vallen, waar nu het wachten nog even op is.

Een gedachte over “Terug naar Pattaya.

  1. hier en daar.
    hier 4uur nm. 16gr. wind en regen.
    daar 9uur avond. 30gr. bewolkt.
    volgens mij ben je blij dat je weer in P.zit en blijf je daar tot je weer naar ons koude kikkerlandje komt.- hoewel kikkers zie je hier bijna ook niet meer-ik wens je nog een paar goede dagen . groet je mmm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s