Pattaya business.

In de loop van de ochtend een beetje over de boulevard gaan kuieren en gezien hoe Walking Street ontwaakte. Het ontbijt was er om onduidelijke redenen wat bij ingeschoten, maar dat is geen ramp. Mijn aandacht werd getrokken door een eetstalletje dat nou net weer eens iets anders was dan alle andere. Deze had een aluminium schoorsteenpijp van wel twee meter boven het gloeiende houtskool en mede door het zeebriesje dat hier altijd toch wel staat zorgde dat voor een prima trek, zowel in de schoorsteen als bij mijzelf. Daardoor had deze keuken een streepje voor op de rest en kon ik mij niet bedwingen.

Een stok met speklapjes (stokje is een understatement) gekocht voor 30 Baht en al verder wandelende dat mij heerlijk laten smaken. Als je daarin bijt spuiten de vleessappen aan alle kanten tegen je smaakpapillen aan. Wel altijd wat papieren zakdoekjes meenemen, want die worden niet standaard bijgeleverd. Toen het op was had ik eigenlijk het idee: ‘Op naar de volgende’, maar ik bedacht mij, maakte rechtsomkeert en haalde bij hetzelfde stalletje nog een stok met kippenboutjes en een stok met wat het meest op rundvlees leek.

Nadeel van zo’n maaltijd is dat je even een tijdje absoluut verder niets moet nuttigen. Je hoeft niet bang te zijn voor braakneigingen, maar het water loopt je gegarandeerd nog minstens een half uur door de mond en het is beslist een doodzonde om zo’n smaaksensatie door wat dan ook vroegtijdig te laten wegspoelen.

Was was weer gewassen, zodat ik vanavond mijn favoriete T-Shirt, dat helaas niet meer helemaal in topconditie verkeert, aan kan. Dat blijft big fun. De Thai lezen op de manier zoals wij dat op de kleuterschool deden, met een vinger onder het woordje, dus ik kan de hele avond weer rekenen op prikkende vingertjes vanaf mijn borst tot zo ongeveer in mijn navel.

Nog even in Wonderful 2 bar gezeten. Foto gemaakt van een Schot met een van de meisjes en daar een grote print van laten maken. Iedereen weer gelukkig en nog wat andere toeristen met free-lancers bij zich vonden dat ook wel leuk dus Frans heeft de lokale foto-shop nog een aardige boost in de omzet gegeven. Gaat het nu alweer over meisjes, vraagt u zich wellicht af? Ja, u moet het mij maar niet kwalijk nemen, het is hier nu eenmaal geen Keukenhof of Neeltje Jans en ook met een dom lulverhaal over mondiaal watermanagement in het algemeen schop je het hier niet tot kroonprins.

Ik ga een uurtje slapen en dan een half dozijn oesters naar binnen werken, alvorens met de avond te beginnen.

2 gedachten over “Pattaya business.

 1. Sawadee Frans,
  Ik merk dat je al aardig aan het Thaise mondaine leven gaat wennen. Mocht dat niet zo zijn mag me corrigeren.
  Nog een fijn weekend.
  Dik

 2. we zijn weer op de hoogte en volgen de verdere ontwikkelingen.het is daar nog steedswarm, dat kun je hier niet zeggen.
  Het was gisteravond behorlijk onweer en vandaag storm en regen, maar dat zal jou niet interesseren. helaas (of gelukkig) heb ik geen spannend nieuws te melden .
  hou je goed je mm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s