What business ?

Bij het nalezen van mijn logje van gisteren viel het mij op dat ik qua inhoud eigenlijk nog niet eens aan de titel was toegekomen.
Ik zal de gedachte proberen nog even kort samen te vatten:

Wat hebben ze hier in Azie genoeg? Tijd.
Wat is hier goedkoop? Arbeid.

Grote bedrijven proberen daar gebruik van te maken door bijvoorbeeld een call-center in te richten in India en van daaruit hun klanten die klachten of vragen hebben te woord te staan.
Naar mijn bescheiden mening is dat niet zo zinvol. Dat is nou net het stukje communicatie dat je beter kunt voeren met mensen die dezelfde moedertaal hebben als jij en met wie je in de rest van de zakelijke sfeer al contact hebt.

Maar als ik nou straks thuis ben en ik wil mijn foto’s af gaan laten drukken, dan weet ik al precies wat er gebeurt. Ik ben te lui of heb de tijd niet om al die foto’s nou eens eerst aan een kritische blik te gaan onderwerpen en er vervolgens Photoshop nog eens op los te laten. Wat zou er nu mooier zijn dan de foto’s per Internet naar Thailand te sturen, ze daar door iemand te laten bewerken, en dan pas in Nederland te laten afdrukken. Voor een paar Baht per foto moet er hier welhaast iemand te vinden zijn die dat in de verder toch verloren tijd wil en kan doen. Het niveau waarop de dames in de fotowinkeltjes hier Photoshop beheersen is voor 90% van de toeristen die kiekjes maken volstrekt onbereikbaar dus over het resultaat hoeft u zich geen zorgen te maken.

Tot zover de aanvulling op het logje van gisteren. Verder heel veel te vertellen, vannacht eindelijk erin geslaagd om het grootste feest-beest van Pattaya en wijde omgeving te strikken, maar daarover ga ik u de details niet uit de doeken doen.

Nog wel wat bankperikelen: Frans had bankpasje in ATM gestopt en plotseling viel hele scherm van pinpasgelduitgeefautomaat uit en op welke knop Frans ook drukte, pasje was wel ingeslikt maar kwam niet meer naar buiten. Wat is goede raad?

Even verderop zat een concurrerende bankinstelling met een kantoortje erbij, dus daar naar toe gelopen en verteld wat er aan de hand was. Frans werd meteen gerustgesteld – dat is in zo’n situatie al heel erg prettig – en kreeg de opdracht om terug te lopen naar de pin-automaat en daar eenvoudigweg te blijven wachten. Binnen vijf minuten arriveerde een heer op een scooter die de automaat uit de muur haalde en mij mijn pasje teruggaf.

Kijk, zo’n potentieel drama is hier binnen 10 minuten opgelost. Toen vorige week mijn bankpasje een keer weigerde, ‘Transaction cacelled, please contact issuing bank’ en ik een mailtje naar mijn kutbank heb gestuurd, duurde het vijf dagen voordat ik bericht terug kreeg dat er ‘geen onregelmatigheden waren gevonden’. Tsja, daar heb ik dus geen fuck aan.

Het is hier geweldig, al val ik dood neer dan doe ik dat met genoegen.

2 gedachten over “What business ?

 1. Hoi Frans,
  de laatste voorgestelde actie zou ik nog maar even uitstellen. Het vooruitzicht is dan minimaal een dubbel ‘genoegen’.
  Wordt overigens nieuwsgierig gemaakt door je avonturen met het grootste feestbeest van Pattaya.
  Nog een leuke tijd daar.
  Gr. Dik

 2. hallo F, we zijn weer helemaal op de hoogte
  en hier schijnt eindelijk de zon ook weer zo nu en dan. Laat D.zijn nieuwsgierigheid nog maar even bedwingen tot je weer hier in ons frisse Holland bent. ls je vertrktijd maandag 2320 onze tijd?? doet er eigenlijk ook niet toe ,je bent in elk geval dinsdag voor dag en dauw hier (dat kon wel eens kou vatten worden, maar dat wil je Ronald denk ik niet aandoen).VEEL GR. je mm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s