Last night Pattaya.

Tot mijn vreugde kan ik constateren dat het logje van gisteren is geplaatst. Niet dat ik bang ben dat u mijn dagelijkse geneuzel zult missen, maar de onderbreking van een zekere regelmaat zou onnodige onrust teweeg kunnen brengen. Er was hier sprake van een internet-storing op backbone-level of hoger want overal hadden ze last van strrrrrrrrrrrrrrroperig traaaaaaaaaaaaaaaaage verbindingen. Dat is weer opgelost.

De laatste nacht in Thailand staat voor de deur en ik zal hem aan het eind van de middag maar binnenlaten. Morgenavond om 23.20 lokale tijd, maandag 7 september 2009, 18.20 Nederlandse tijd, vertrek ik vanaf Bangkok Airport weer naar Schiphol, voorziene plaatselijke aankomsttijd, dinsdag 8 september 05.45 uur.

Ik ga proberen om weer met uitsluitend handbagage te reizen, dat is mij op de heenweg uitstekend bevallen. Het behoedt me ook voor de aankoop van allerlei waardeloze prullaria.

Gisteren het tweede deel van de avond doorgebracht met de Thaise editie van Katja Schuurman. Ze is weer naar huis maar gelukkig hebben we de foto’s nog.

Het aantal toeristen is in vergelijking met vorige week flink toegenomen, de bezettingsgraad  van de barkrukken om 22.00 uur ’s avonds is, om maar een peilmoment te nemen, naar schatting gestegen van 15 naar 35%.

Mocht u plannen hebben om hier naar toe te komen, het vooraf boeken van een hotelaccomodatie is, tenzij u eind december in de agenda heeft staan, net zo zinvol als het in Nederland bij de snackbar op de hoek twee maanden van te voren reserveren van een frikandel.

Wel een handige tip die ik elders op internet had gelezen en die zijn waarde heeft bewezen: Geef het kamermeisje zodra je haar ziet een kleine fooi en vraag of ze dagelijks een extra badhanddoek kan organiseren. Een dag voordat ik vorige week uit Pattaya naar Bangkok vertrok sprak ze me overigens aan met de mededeling dat ze met veel genoegen elke dag mijn kamer upgecleaned had, maar dat ze binnen 1 of 2 dagen op een andere verdieping te werk zou worden gesteld. Onzin natuurlijk, er hangt op elke verdieping een foto van het meisje dat verantwoordelijk is voor de kamers en ze gaan die foto’s echt niet elke paar weken verhangen, maar het is aandoenlijk om te ervaren hoe iemand zo nog een tip probeert te krijgen, en, eerlijk is eerlijk, ze had het verdiend, dus dan doen we niet moeilijk.

Vanochtend met ‘Katja’ een paar baantjes getrokken in het zwembad op het dak van het hotel. Kwam er eigenlijk pas vandaag achter dat dat er is, beetje laat, maar een goede leer voor de volgende keer.

Nog 1 kleine zonde wil Frans u graag opbiechten: Toen hij zich de eerste week nog niet zo aan het Thaise voedsel waagde heeft hij eenmaal (het was laat en er was al veel dicht en hij had nog honger en zo zijn er nog wel meer excuses te verzinnen) een McDonald’s bezocht en aldaar een visburger besteld. Dit was een regelrechte miskoop. Het ding was klef en stonk meer naar een u-weet-wel-wat-ik-bedoel dan een u-weet-wel-wat-ik-bedoel naar vis kan ruiken.1 hap genomen en de prullenbak in met die bende. Volkomen onbegrijpelijk dat met er in slaagt – alleen al in het centrum van Pattaya – 5 van die tenten draaiende te houden. Een Thai of een zichzelf respecterende toerist zul je daar echt niet tegenkomen.

Af en toe denk ik alweer aan nederland. Dat ik dan bijvoorbeeld in een restaurant zit om 14.00 uur ’s middags, op een welverdiende vrije dag. En dat je dan geen ontbijt meer kunt krijgen omdat dat maar tot 12.00 is. Of dat het op een werkdag 18.00 uur is en dat je iets wilt dat op de lunchkaart staat. No way! Dat is tot 17.00 uur. Of een taxichauffeur op Amsterdam CS die gewoon geen zin heeft om je te brengen waar je heen moet. Of dat je een chateaubriand wilt. "Nee meneer, voor minder dan twee personen zijn wij te besodemieterd om een behoorlijk stuk vlees in de pan te gooien." Of dat ik een half flesje wijn wil, zoals op de kaart staat: "Die zijn net op meneer." Of een ober die tijdens het weglopen zegt dat hij eraan komt. Of dat ik een sigaret op wil steken. "Oprotten meneer!"

nederland. Wat een kutland.

2 gedachten over “Last night Pattaya.

 1. laatste nieuws uit “kutland” gaat over een hondje in een ballenbak en gisteren werd gemeld dat de moeder van onze zeilster geen toestemming wil gwvwn voor de grote vaart
  (is al 7 jaar gescheiden en komt nu ook in het nieuws,zo word je in Ned. wereld beroemd en kom je nog eens op de t.v.\
  schijnt ook het hoofddoel geweest te zijn van de gek van Apeldoorn.
  Maar jij komt toch maar weer tetug en ik hoop dat je ook de positieve dingen van dit kneuterlandje kunt waarderen.
  als ik je niet meer “ZIE” wens lk je nu al een goede vaart en en veilige landing!! GR.MM

 2. Een Thai of een zichzelf respecterende toerist zul je daar echt niet tegenkomen.
  Nou nou Frans dat is een beetje onzin , dat Thaise voer is af en toe ook niet te vreten , soms ook wel . Maar ja sommige moeten in Thailand Thais eten ondanks dat ze er regelmatig doodziek van worden .Dat zijn meer de types die jij beschrijft. Een cheeseburger op zijn tijd daar is niks mis mee , of half Pattaya behoort tot de jou genoemde categorie !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s