Weemoed.

Vanochtend uitgecheckt uit het hotel, ze houden mijn tas nog wel even in bewaring. Eigenlijk lukte het net niet om alles er in te proppen, maar toen ik op het lumineuze idee kwam om in elk van de twee ingepakte schoenen een T-shirt te persen ging het weer net wel. Waar ik nu mijn 10 pakjes sigaretten die je mag meenemen moet laten is nog even de vraag, mogelijk dat ik die maar verspreid over het lichaam het land uitvoer.

Gisterenavond aan een drankje geraakt met een allerdaardigst Thais meisje dat weer eens nauwelijks Engels sprak, maar daar al wel een studie van maakte. Ik moest me behelpen met het wat duffe taalgidsje: ‘Hoe en wat in het Thais?’, terwijl zij geinvesteerd had in en gewapend was met het onvolprezen boekwerkje ‘Get rich quick, English for bargirls.’ (Pattaya, 2009, 2e druk, pag. 1-146), Had het natuurlijk moeten kopen van haar als aanvulling voor mijn bibliotheek, niet op tijd aan gedacht, stom stom stom, zo’n kans krijg je maar een keer.

Tot gesprekken op hoog abstract niveau over de toestand in de wereld heeft een en ander niet geleid, maar het was dik lachen gieren & brullen geblazen. We zaten druk bladerend elkaar vragen te stellen en antwoorden te geven en zodra er een compleet ‘verhaaltje’ af was droegen we dat als een soort toneelstukje voor aan de rest van de aanwezigen om onze vorderingen op linguistisch gebied te bewijzen.

Daar zit een mogelijkheid voor humor in en daar zijn ze hier gek op.

Speel het stukje:

Apple (zo heette ze): ‘Hello sexy man, are you horny tonight?’
Frans: ‘Yes babe, thank you. I want to fuck you in your ass.’
Apple: ‘That will be okay sir, I do not want to get pregnant.’

en de hele bar ligt in de spreekwoordelijke deuk.

Vanochtend keurig van de KLM een mailtje met de vluchtgegevens ontvangen, alle actuele gegevens behalve het vluchtnummer zijn nog ‘unknown’ maar daar zal in de loop van de dag wel verandering in komen. Het is vlucht KL 878 die volgens schema om 19.30 uit Taipei vertrekt, om 22.00 in Bangkok een tussenlanding maakt en om 23.20 verder gaat naar Schiphol.

Uurtje of 21.00 op het vliegveld lijkt me vroeg genoeg, dus rond 19.00 in Pattaya een taxi nemen.

Zo mogelijk houden we u zo actueel als het maar kan op de hoogte. Het is hier nu 12.15 en ik ga denk ik maar eens een ijsje eten.

2 gedachten over “Weemoed.

  1. Frans, hier is het intussen 10 uur en ik denk dat jij wel onderweg bent, je weet dat ik je in de gaten hou, let op je zaakjes. gr.mm

  2. Frana ;een beetje kunnen slapen en weer veilig nederlandse grond onder je voeten,fijn dat je nog even belde ,dat ik het niet vwrwachte merkte je wel aan mijn reactie, (mijn gehoor …; ik hoop dat je nu een gat in de dag kunt slapen en dan maar weer hurrie up naar de beslommeringen van het gewone dagelijkse leven. het is hier nu ook bedtijd ,groetjes en tot wederhoren je mm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s