Pattaya, Thailand.

Frans is donderdag 3 december om 20.45 weer vertrokken naar Thailand, voor een lange week Pattaya.

De vlucht verliep met de KLM probleemloos. Zoals gebruikelijk wel wat norse stewardessen die vrijwel voortdurend een zorgelijker blik tonen dan uiteindelijk noodzakelijk blijkt en die zelfs bij het open- of dichtschuiven van een gordijntje dit doen met een uitstraling alsof ze toch minstens bezig zijn om de Mount Everest te verplaatsen, maar goed.

En natuurlijk ook weer 1 zo’n passagier die tijdens de 10 uur durende vlucht 17 keer iets nodig heeft uit zijn handbagage die boven hem in het bagagecompartiment ligt en dan telkens weer een half uur bezig is doordat als hij bij het terugleggen van zijn rugzakje twee naar beneden vallende riempjes heeft teruggestopt er weer drie hun oospronkelijke positie innemen. En dan ook 17 keer de deur van het compartiment 4 keer dicht moet drukken voordat het slotje zijn werk kan verrichten. Meelijwekkend.

Taxi van Bangkok Airport naar Pattaya leverde een klein incident op. Op de 8-baans tolweg renden – met gevaar voor eigen leven – opeens 2 gewapende politieagenten de weg op die de chauffeur tot stoppen maanden. Na ze via een elandproef te hebben ontweken en te zijn gestopt verwisselden er snel een paar briefjes van 20 Baht van eigenaar en konden we onze weg weer vervolgen.

Aan de overkant van het Dynasty Inn hotel was het meisje van de wasserij de eerste oude bekende die ik zag en laaiend enthousiast sloot ze meteen haar winkeltje voor onbepaalde tijd om samen met mij in de Wonderful 2 bar wat te gaan drinken. Aldaar wachtte Frans een hartverwarmend onthaal door het personeel en al snel voelde ik mij weer geheel thuis.

De temperatuur is eigenlijk wel aangenaam, overdag ligt het maximum tegen de 30 graden, maar er staat een lekker briesje, de luchtvochtigheid is lager dan in augustus/september, en aan het eind van de middag begint het kwik te zakken tot zo’n 25 graden en midden in de nacht nog wel 1 of 2 graden lager. Vannacht zelfs de airco uitgezet.

Vandaag wordt de verjaardag van de Koning gevierd. Reken niet op een 30-april sfeer. Het is meer een feest van ingetogenheid en eerbetoon. De helft van de gewone winkels is dicht, de zuivere entertainment bars bijna allemaal, en de beer-bars draaien zonder muziek en met een soort noodverlichting. Komt de conversatie ten goede. Heel anders dan Koninginnedag in Nederland, waar het feest een soort vrijbrief lijkt om de wilde uitspattingen van Z.K.H. Prins W.Alexander tijdens zijn studentenleven eens na te doen.

Hier en daar een hoempapaband, een optocht van de voltallige gristelijke jeugd in Pattaya ter ere van de Koning (zo’n 300 snuiters die nou bepaald niet gelukkiger keken dan de gemiddelde Boeddhist hier) en wat vuurwerk waren verder de in het kader van deze feestdag opgemerkte zaken.

Het is hier wel echt hoogseizoen, stuk drukker dan een paar maanden gelden, wat met name opvalt is het aanzienlijk grotere aantal stellen en families met kinderen. Maar daar heeft de alleengaande gelukkig geen last van. Hoewel Frans soms de indruk krijgt dat zo’n stelletje weliswaar samen de nacht doorbrengt, maar niet met z’n tweeen…..

5 gedachten over “Pattaya, Thailand.

 1. Hoi Frans,
  Zo te lezen heb je weer genoten op de heenreis. Leuk van dat authentieke Thaise onthaal. Je bent in iedergeval beter onthaalt dan Sint Nicolaas in Amsterdam-West.Bijna onwerkelijk dat je na 10 uur vliegen weer in zomertenu kan staan. Nog maar even lekker genieten van de geneugten aldaar. Ik kijk al weer uit naar je volgende bericht van je.
  Gr. Dik

 2. Hoi Frans,
  Zo te lezen heb je weer genoten op de heenreis. Leuk van dat authentieke Thaise onthaal. Je bent in iedergeval beter onthaalt dan Sint Nicolaas in Amsterdam-West.Bijna onwerkelijk dat je na 10 uur vliegen weer in zomertenu kan staan. Nog maar even lekker genieten van de geneugten aldaar. Ik kijk al weer uit naar het volgende bericht.
  Gr. Dik

 3. groeten uit een regengebied genaamd Holland,
  kil,nat,troosteloos; gelukkig wat zonnige berichten uit het verre oosten mgf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s