Pattaya rules the waves.

Het logje van gisteren was van 20,41 plaatselijke tijd, dus ik zal daar de draad weer oppakken.

De regelgeving, regeluitvoering, regelhandhaving en het sanctioneringsbeleid is in Pattaya op een andere leest geschoeid dan in het Koninkrijk der Nederlanden. Een rondje Pattaya gisterenavond bood, in het kader van de viering van de verjaardag van de Koning, een onwerkelijke aanblik. Zoals gisteren reeds begrepen kon worden waren alle Gogo-bars en mega-discos gesloten, de restaurants waren open, en de beer-bars en gewone bars werden als het ware gedoogd, mits er geen muziek en geen verlichting was. Het leek derhalve het meest op een stad waar de stroom was uitgevallen, maar nog voldoende diesel voorhanden was om de aggregaten aan de praat te houden.

Wandelend over Walking Street – whats in a name – kwam ik toch al snel een bekende tegen waar ik goede herinneringen aan had, dus daar heb ik de avond mee doorgebracht.

Om een uur of 01,00 waren we uitgebedderd en besloten we te gaan kijken of er verder nog wat te beleven was. Eerst wat gegeten in het Baywatch Restaurant, een tomatensoep met brood en roomboter vooraf, keurig geserveerd in een grote kom op een bijpassend niet overdreven groot schoteltje – je maakt het wel eens anders mee – gevolgd door een geimporteerde siloin steak met aardappelpuree en gefrituurde tomaat, ui, paprika en iets wat ik niet thuis kon brengen maar ook erg lekker was. Alletwee een biertje erbij en een totale rekening van EUR 16,80. Dat is nog eens lekker eten op een hotspot.

Afscheid genomen van de oude bekende en na tot de conclusie te zijn gekomen dat het in Walking Street een beetje een aflopende zaak was zo rond 03,00 teruggekeerd naar de Wonderful 2 bar, waar het bommetje vol was. Zoals in alle gewone bars, want dat waren zo ongeveer de enige etablissementen die nog open waren. Een wonderlijke sfeer, geen muziek, geen licht, geen bonnetjes. Hoezo geen bonnetjes zult u zich afvragen. Wel, eigenlijk moesten ook deze zaken dicht zijn zo heb ik begrepen, maar ja, je kunt 40,000 toeristen waaronder nogal wat Britten alleen al uit veiligheidsoverwegingen natuurlijk niet de hele avond op een houtje laten bijten, dus vandaar een soort gedoogbeleid, maar als er een controle zou komen moest de tent natuurlijk wel meteen kunnen sluiten zonder dat iedereen nog zou moeten afrekenen. Gecontroleerd werd er overigens natuurlijk niet. Het is meer de bedoeling dat met name de gewone bars die door Thai gerund worden er wat aan overhouden, zo kreeg ik de indruk. Dan is het toch nog een beetje een nationaal feestje.

Het was al snel laat en rond een uur of 05,50 was ik in mijn hotel. Het begon licht te worden en het was heerlijk om even op het balkonnetje in het zonnetje te zitten. Om 06,45 kwam het meisje van de wasserij haar zaak openen, wat voor mij reden was om mijn wasje bij haar af te gaan leveren. Toch eenmaal op weg meteen maar een kopje koffie gedronken en toen was het eigenlijk wel weer tijd om te ontbijten. Daarna een nieuw T-Shirt aangeschaft en toen weer terug naar het hotel.

Uurtje gezwommen op het dak, even bijgepraat met het personeel van de Wonderful 2 bar over de gang van zaken gisteren, nu bijna klaar met mijn logje en dan ga ik, al dan niet met uw welnemen, een paar uurtjes slapen.

3 gedachten over “Pattaya rules the waves.

 1. even een groet uit oegst. van tijd begrijp ik niet veel meer ; is het zo dat ik te zien krijg op welke ned.tijd jouw bericht hier bennengekomen is en moet ik er dan 6 uur aftrekken om te weten hoe laat jij het verzond ?? EIGENLIJK MAAKT HET OOK NIKS UIT; volgens mij leef jij ook niet met de regelmaat van de klok ,geniet je ook van je zwembad ÄAN HUIS” ? TOT de volgende keer mm.

 2. Hoi Frans,
  Nu je daar toch in Pattaya zit, kan ik je voor de variatie een nachtje Ko Samet zeker aanbevelen. Je kunt dit uiteraard boeken bij de vele reisbureautjes, al of niet in gezelschap. Je wordt gehaald en gebracht. Het is een klein paradijsje met een zeer aparte sfeer, vooral in de avond.
  Mocht je dit doen dan moet je je laten aanmeren jn het midden van het eiland, waar ze vele bars op het strand hebben. Wellicht een tip. Leuk jouw ervaringen te lezen.
  Uiteraard kijk ik weer uit naar de volgende avonturen. Voor wat het weer betreft in Nederland mag je nog wel een week bijtekenen.
  Gr. Dik

 3. Hoi Frans,
  Nu je daar toch in Pattaya zit, kan ik je voor de variatie een nachtje Ko Samet zeker aanbevelen. Je kunt dit uiteraard boeken bij de vele reisbureautjes, al of niet in gezelschap. Je wordt gehaald en gebracht. Het is een klein paradijsje met een zeer aparte sfeer, vooral in de avond.
  Mocht je dit doen dan moet je je laten aanmeren jn het midden van het eiland, waar ze vele bars op het strand hebben. Wellicht een tip. Leuk jouw ervaringen te lezen.
  Uiteraard kijk ik weer uit naar de volgende avonturen. Voor wat het weer betreft in Nederland mag je nog wel een week bijtekenen.
  Gr. Dik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s