Geen nieuws uit Pattaya.

Veel bijzonders is er niet te melden, veel is hier bij het oude gebleven, en soms is dat maar goed ook. Al die nieuwlichterij daar moet Frans niet altijd alles van hebben.

Op de hoek van Soi 13 en Second Road, bij de Wonderful 2 bar, is het zoals gebruikelijk een komen en gaan van eetkarretjes. Met een chirurgische precisie haalt een verkoper alle pitjes uit zijn watermeloenen, de kooltjes op de barbecues worden stuk voor stuk nog eens omgedraaid en dat alles met een gedrevenheid die telkens weer in positieve zin opvalt. Er wordt wat verkocht aan de lokale bevolking, de toeristen en de concurrenten (ze eten inderdaad alles van elkaar op) en mocht er geen klandizie zijn dan eten ze hun eigen handel op, want een Thai die niet eet staat eigenlijk al met een been in het graf.

Eergisterenavond eens een kijkje gaan nemen in ‘Boyz Town’, een uitgaansgebied voor homoseksuele mannen. Hier dus geen ladyboys maar echte jongens. Het is weer eens wat anders maar als Frans zo’n stuk of tien Rene Jolings, Gerard Frogers, Andre Mollen en Alberts van Duinen in hun onderbroek verleidelijk heupwiegend voor zich ziet staan dansen voelt hij zich toch wat ongemakkelijk en houdt hij het al snel voor gezien. Maar goed, ieder zijn meug.

Gisteren wat foto’s van bekenden laten afdrukken op het grote 10 x 15 inch formaat en daar waren de dames natuurlijk weer razend enthousiast over. Ik moet bekennen, er zaten plaatjes bij…

De barhond van de Wonderful 2 bar is nog dezelfde als een paar maanden geleden en dat mag opmerkelijk heten aangezien deze hond gewoon rond losloopt en ook af en toe de straat oversteekt. Hoe het beest dat er steeds weer zonder ongelukken vanaf brengt is een volslagen raadsel.

Bij de giften die de alomaanwezige Boeddha’s elke dat mogen ontvangen viel ook nog iets op: Boeddha wordt geacht de kleine glaasjes met mierzoete limonade gewoon op de gebruikelijke manier te kunnen leegdrinken, maar hij krijgt ook wel eens een flesje aangeboden, en kennelijk is het niet gepast om uit de fles te drinken, want deze flesjes worden zonder uitzondering voorzien van een rietje. Het is maar dat u het weet.

Het is nu drie uur in de middag, de temperatuur zal weldra wat gaan zakken, dus het wordt weer tijd voor wat actie.

3 gedachten over “Geen nieuws uit Pattaya.

 1. Hier kwart over een ,daar 19.15 dus ga je waarschijnlijk weer wat rondneuzen.misschien ook nog wat koopjes jagen,als dat laatste het geval is en je komt een zaak tegen waar ze zijden sjaals verkopen houd ik me aanbevolen ,liefst lang en breed ,niet vierkant!! Maar verdoe er geen kostbare tijd mee ,het is nu snel zaterdag en daar eerder dan hier. morgen weer alles schecken voor de terugreis en dan wacht je het nederlads buiengebied.
  fijne laatste tijd nog. je mm

 2. Hoi Frans,
  Ik weet zeker dat daar bij de 3 grote warenhuizen, gelegen aan de boulevard, zeker de niet-vierkante zijden sjaals, aanwezig zijn. In het verleden naar die artikelen gekeken. Zelfs voor de respectvole dames in Nederland is er volop keus in dat assortiment.
  Wellicht kan ik je nog stimuleren om weer snel naar koud Nederland te komen door je alvast een voorspoedige vlucht terug toe te wensen.
  Gr. Dik

 3. Hoi Frans,
  Voor wat de zijden sjaals betreffen zijn de Indiase en Pakistaanse kledingzaken, veelal te vinden in de straat die evenwijdig maar achter de boulevard loopt, te vinden.
  Ik hoop dat dit bericht je nog bereikt.
  Gr. Dik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s