Amsterdam – Pattaya

Zaterdag 18 september 2010 voor twee weken vertrokken naar Pattaya.

Op Schiphol ging het bij het binnenkomen van de vertrekhal al bijna fout. Nog voordat ik in de rij van een of andere instantie stond werd ik al uit het rondwandelende publiek gepikt met de mededeling: "Halt, controle!". Al snel bleek dat het hier geen overijverige ambtenaar betrof, doch slechts vriend D. vd P. die mij op deze verrassende wijze nog even uitgeleide wilde doen. Nou, dat is weer gelukt hoor. đŸ™‚

Vlucht KL0877 zou vertrekken om 20.45. Thuis had ik al een stoelwijziging doorgevoerd, van middle naar aisle, dan zit je niet helemaal klem. Boardingcard uitprinten in een van de automaten verliep ook zonder problemen. De douane kwam ik voorbij zonder te betalen, nog twee sigaretten in een rookhok en op naar de gate. Daar werd in het engels gevraagd of er mensen waren die Nederlands spraken (de logica hiervan ontging mij) en degenen die daar bevestigend op antwoordden kregen een A-4tje in handen gedrukt met een wollig verhaal dat de punctualiteit van de KLM toch altijd zo hoog in het vaandel stond maar dat er net uitgerekend vandaag nou heel toevallig eens van buitenaf komende omstandigheden waren die daar mogelijk wat afbreuk aan zouden kunnen doen in de vorm van een typhoon bij Taipei. Het kwam erop neer dat het onzeker was of er na Bankok nog wel doorgevlogen zou worden naar Taiwan. Voor mij totaal onbelangrijk, gelukkig maar. Wel opmerkelijk dat er van dit bericht geen engelstalige versie in omloop was. Een engelstalige mededeling hierover volgde pas veel later aan boord van het vliegtuig.

Na het boarden bleek dat er nog een reparatie aan het vliegtuig moest worden uitgevoerd die onbepaalde tijd zou gaan duren. Uiteindelijk gingen we om 21.30 de lucht in en door een stevig straalbriesje in de hogere luchtlagen zou de vliegtijd maar tien uur bedragen, zodat we uiteindelijk op schematijd (12.30) in Bangkok landden.

25 minuten om langs de immigratiedienst te komen. Even zitten en wat rondwandelen, 1 sigaret, en meteen de taxi in naar Pattaya. Zo'n vijftig kilometer voor Pattaya heb je een paar bergen liggen en daar waren wat wolken tegenaan gedreven die er niet overheen konden. E.e.a. had zich aardig opgestapeld, en terwijl naar rechts kijkend de zon uitbundig scheen, was er links slechts een grote zwarte massa te zien. Een prachtig contrast en het was jammer dat we er niet doorheen hoefden te rijden, want wat er zich in het binnenste van dat onheilspellend gekleurde gebied afspeelde werd door zichzelf aan het zicht onttrokken maar het moet een meteorologisch spektakel van jewelste zijn geweest.  

De taxichauffeur nam vlak voor Pattaya niet de bekende afslag met de 270-graden bocht maar volgde de tolweg nog even. Dat heeft als voordeel dat je Pattaya en Jomtien prachtig vanuit de verte op ziet doemen en als nadeel dat je het na 20 minuten in de file staan wel gezien hebt.

Aankomst bij Soi 13/1: 15.00.

Snel even hernieuwd kennismaken met het meisje van de wasserij en het personeel van de Wonderful 2 Bar, waarna ik ging informeren of er nog een plekje was in het Dynasty-Inn. Ook dat was het geval. Aangezien de toeristen het nog een beetje af laten weten hier, was er een speciale discount-rate, zodat het 20% minder waard geworden zijn van de Euro vrijwel geheel werd gecompenseerd.

Met een Baht-busje even een rondje Beach-Road / Second Road gedaan en vervolgens wat inkopen voor de man met de kleine beurs. Inflatie is hier het afgelopen jaar zo te zien niet geweest. Inmiddels was het tijd geworden voor een biertje in de Wonderful 2 bar, de Mamasam was ook nog dezelfde, en zo rond 20.00 werd de verleiding te groot.

Het begon met een lady-drink en al snel was er een date met een van de meisjes. We besloten eerst nog wat te gaan eten. Het werd een restaurantje bestaande uit een mobiel keukentje op straat met daarachter op de stoep zowaar wat tafeltjes en stoeltjes waar je kon zitten. Een kruising dus tussen een straatkarretje en een restaurantje. Ik besloot eens niet lastig te zijn met eten en liet het meisje voor mij gewoon hetzelfde bestellen als wat ze zelf nam. Dat kwam me te staan op een grote kom met soep en groeten, zeg maar groentensoep, een kom met groenten en vlees, en een kom met rijst. Ik ben niet zo'n rijsteter, maar het smaakte toch wel en het was goedspoelende soep dus dat ging prima. Van een aantal sausjes en pepertjes die het meisje door haar eten deed moest ik beslist afblijven. "You can not eat that!", luidde het dan op besliste toon. Dit soort aanwijzingen kun je het beste maar opvolgen.

Na afloop kreeg ik desgevraagd de rekening gepresenteerd en voor twee personen moest 60 Baht neergeteld worden, EUR 1.50.

Ik wens mijzelf een prettige voortzetting!

Groet aan iedereen, Frans.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s