Het verhaal van O.

Alles gaat hier gewoon z'n gangetje en dat bevalt prima.

Af en toe word je nog eens pijnlijk aan Nederland herinnerd, zoals zojuist toen ik langs een gigawinkel liep waar ze alleen maar koffers en tassen verkopen. Afgelopen zaterdag, een uurtje voordat ik richting Schiphol wilde vertrekken, trok ik de rits van mijn tas dicht, althans dat dacht ik, maar hij ging niet dicht, hij ging kapot. Snel nog even ons dorp in om een nieuw handbagagetasje te kopen. Nou, dat viel niet mee en na uiteindelijk toch wat gevonden te hebben was ik EUR 34.95 armer. Vergelijkbare tassen doen hier, voor het afdingen, een kleine EUR 5.00.

Afgezien van wat spettertjes tijdens de taxirit van Bangkok naar Pattaya nog geen regen gehad. Tussen 12.00 en 15.00 is het zelfs onder de fans in de open barretjes onaangenaam heet en dient de toevlucht gezocht te worden in geairconditioneerde gelegenheden zoals het internetwinkeltje waar ik nu zit. 's Avonds is er vanaf het strand in de verte boven zee meestal wel wat weerlicht te zien, maar daar is het tot nu toe bij gebleven.

Het aantal toeristen is betrekkelijk laag, het is nog geen hoogseizoen en na alle politieke onrust is deze en gene toch nog wat huiverig zo lijkt het. Dat mag de pret uiteraard niet drukken, het drukt de prijzen en de keuze is reuze.

Maandag en dinsdag het ontbijt-buffet genoten bij het Lek-hotel, vandaag in mijn eigen hotel ontbeten, aangezien het wat laat was geworden met opstaan en het buiten eigenlijk al te warm was.

Diner maandag bestond uit 12 verschillende stokjes met allerlei soorten vlees/worst/insecten van een straatkarretje, bij elkaar ongeveer 100 Baht, EUR 2.50. Smullen maar. Gisteren het diner-buffet bij het Lek-hotel eens uitgeprobeerd, 23 meter voor 220 Baht. Je verzint het niet.  

Verder de mij uit het verleden bekende bierbars eerst maar weer eens afgelopen en dat leidde tot een aantal leuke weerziens, hoewel je sommigen natuurlijk niet meer terugziet en er ook weer het nodige nieuws onder de zon is. In een bar in Walking Street werd mij door de Mamasan een jongedame speciaal aanbevolen. Ze heette O, was 32, getrouwd met een man die sinds 2 jaar werkzaam is in Taipei. 2 kinderen, 10 en 8 jaar oud. Familie wonende zo'n 500 kilometer hiervandaan. Man heeft nieuwe vriendin in Taipei en is al ruim een jaar niet meer in Thailand geweest. Vader van O is 5 maanden geleden overleden en vandaar dat ze sinds die tijd hier werkzaam is. Dat was het verhaal van O, om dit logje toch nog een titel te geven.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s