Intermezzo Bangkok, Nana Plaza.

Het bezoek aan Pattaya Central Festival was zeer de moeite waard. In dit mega-shopping-center was gisteren toevallig de Miss Teen Thailand verkiezing uitgebroken. Zo'n 200 meisjes, veelal nog vergezeld van hun moeder, lieten zich van hun beste kant zien. Da's nog eens met je neus in de boter vallen. Hoofdsponsor van het feestelijke geheel is Suzuki Jelati 'Fuel Injection'. Kom er maar eens op.
Verder hier de gebruikelijke wat luxere winkels met vooral kleding, sieraden en food. Ook een etage met electronica, maar dat is niet zo interessant. De prijzen bewegen zich op Europees niveau. De duurste Nikon spiegelreflexcamera staat in de etalage voor 262.000.- Baht. Ter vergelijking: een condominiumpje van 56 vierkante meter doet 790.000.- Baht. De verhoudingen zijn hier af en toe een beetje zoek.
Vanochtend moest ik uitchecken, mijn tweede rijtje van 4 overnachtingen zat erop, en ik besloot toch maar voor 2 nachtjes naar Bangkok te gaan, dus daar zit ik nu.
Hotel van hetzelfde bedrijf, op dezelfde leest geschoeid, dus weer geen verrassingen. Of het moet de flesopener aan de muur zijn die hier op een lichtelijk onvermoede plaats zit: in de badkamer.
Er was nog even wat gesteggel over het gratis shuttle-busje terug naar Pattaya overmorgen, daarvoor moest ik dan het package inclusief 2 overnachtingen in Pattaya boeken en vooruit betalen, maar dat leek mij niet de bedoeling aangezien de prijs per nacht dan zonder korting is en ik alweer van woensdag t/m zondag heb geboekt in Pattaya, voor het aantrekkelijkere 4-8 nachten tarief. Het gaat natuurlijk allemaal om niks, maar ik maakte er een principe kwestie van, je hoeft je tenslotte niet alles te pikken, en na een telefoontje met het hotel in Pattya was de oplossing gevonden: Ik koop hier het package voor 2 nachten inclusief gratis shuttle busje voor de kamerprijs zonder korting, omdat ze dat hier anders administratief niet kunnen verwerken, en dan betaal ik in Pattaya voor de laatste twee nachten het 14+ nachten tarief. Dus twee nachten zonder korting, en 2 nachten dubbel korting. Maakt mij niet uit, we komen er wel, linksom of rechtsom.
Inmiddels heb ik hier in een internet-cafe dat zijn naam eer aandoet – de koffie is gratis – inmiddels al het nieuws doorgenomen en dit blogje maar in Wordpad aangemaakt, want de verbinding met webstreepjelog is weer bedroevend, dit dus duidelijk in tegenstelling tot andere NL sites. Het is maar dat u het weet.
Voor de komende 48 uur wordt (eindelijk) regen voorspelt, het zal me worst zijn, de ingang van Nana Entertainment Plaza is 30 meter van het hotel en verder heb ik geen plannen om Bangkok te gaan doorcruisen.
Nieuwe T-Shirt doet het trouwens goed, vooral bij toeristen, veel Thai kunnen toch maar moeizaam engels lezen. Volgende keer moeten ze ook deze tekst op de voorkant in het Thai, en op de achterkant in het Engels zetten. Ik zie liever Thai smilen dan toeristen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s