Koninklijke ongehoorzaamheid.

83 jaar is de Koning van Thailand vandaag geworden. Hier heet hij ภูมิพลอดุลยเดช, maar in de Westerse wereld schrijven we gewoon Bhumipol, wat dan, om mij volstrekt onduidelijke redenen, weer als Boemipon moet worden uitgesproken. Gisteren was er hier en daar wat vuurwerk en bleven de bars langer open dan gebruikelijk. Zo speelde de band in de Wonderful 2 Bar maar liefst tot 03.30 uur. Dat is voornamelijk om de toeristen de gelegenheid te bieden aansluitend daarop gemakkelijk een gat in de dag te slapen, want de verjaardag van de Koning is hier meer een soort 2e Kerstdag dan 30 april. Derhalve ging ook ik pas, na 37 uur niet plat te hebben gelegen, om 04.00 te bedde.

Twee keer naar volle tevredenheid in slaap gevallen en toch om 10.30 alweer aan het ontbijt.

Op straat vrijwel alles gesloten, van 10.00 – 14.00 uur is er op alle zenders live-uitzending van het feest voor de Koning. Voornamelijk in vol ornaat marcherende troepen die het erg warm moeten hebben. De Koning werd in een rolstoel naar een Volkswagenbusje geduwd, waarachter een verlengde Bentley Musanne stond. Zijn vrouw ging mee in het VW-busje. Een paar dames – ik gok op prinsessen – wilden in de Bentley stappen, maar moesten netuurlijk wachten tot de Koning met rolstoel en al in het busje zat. Ze stonden wel een minuut lang met de open deur in hun hand te wachten. Kennelijk werd er een beetje gestunteld met die rolstoel, al kregen we dat van de regie nou net niet in beeld. Maar uit de blikken van de prinsessen, die zelfs af en toe op de grond geworpen werden, viel af te leiden dat het niet helemaal soepeltjes verliep. De rijtoer en zo heb ik verder maar gelaten voor wat het was.

Wat er hier nu wel en niet open mag zijn, dat is mij niet duidelijk. Wonderful Bar is rond 14.00 voorzichtigjes aan begonnen met het roepen van: "Coffee or tea?".  Alcohol in bars is vandaag in ieder geval verboden. Bier wordt vandaag dan ook niet in een flesje geserveerd, maar in een limonadeglas. Althans tot 17.00 want toen waren alle limonadeglazen in gebruik en kwam het bier toch weer in flesjes, maar toen gingen de TV-schermen uit. Het licht is de hele dag nog niet aan geweest. In de 7-11's mag vanavond na 24.00 pas weer alcohol worden verkocht. Topdag vandaag voor de verhuurders van strandstoelen, velen hebben daar hun toevlucht gezocht.

O ja, het eten gaat trouwens gewoon door en nu ik het daar toch over heb…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s