Deel 5 alweer.

Het horloge met thermometer heb ik gisteren wel gevonden maar de winkelier wilde er minimaal 2200.- Baht voor hebben, EUR 55.-, en dat was me toch iets te gortig. Bovendien scheen het zonnetje weer dus leek het mij een veel beter plan om eens wat rond te gaan winkelen op zoek naar een eenvoudige thermometer. Nu kun je hier in Pattaya zo ongeveer alles kopen, maar een thermometer heb ik niet gezien. En ga maar eens uitleggen wat je zoekt. Je kunt het met "A device that measures temperature or temperature gradient using a variety of different principles" proberen, maar de kans dat ze terugkomen met een paar heren in witte jassen is groot. Dus voorlopig moeten we het maar met de gevoelstemperatuur doen. En is het nou helemaal zo gek, dat je zo'n ding hier niet kunt kopen? Ach, in Amsterdam zou ik ook niet weten waar ze in regenmeters handelen….

Het aantal Russen hier begint wel zorgelijke vormen aan te nemen. Gisteren in de Baht-busjes was toch minimaal 50% van de inzittenden daar vandaan afkomstig. En ik heb het niet zo op die Russen. Om het netjes te zeggen: Ze wekken zelden de indruk het op prijs te stellen om als gast behandeld te worden. Met andere woorden: Het zijn een stelletje ongemanierde lompe varkens. Ze banjeren hier door de stad heen met een air alsof heel Thailand al eeuwen lang van hun is. Was alles maar weer net als vroeger, met die mooie grote Sovjet-Unie. Maar ja, dromen gaan voorbij…

Gisterenavond in een barretje in de buurt van Soi 3 een leuke dame opgepikt, en hoewel ze bepaald slank was, was het toch een gevalletje van dik hout. Derhalve haar heden na het ontbijt vriendelijk uitgewuifd en toen nog maar een paar uurtjes gaan slapen.

Naar ik begrepen heb kwakkelt Nederland ook zonder mij rustig voort. Nou, als er 1 ding is wat het hier niet doet dan is het wel kwakkelen. Sterker nog, ze kennen het hele begrip niet eens. Ik heb het voor de zekerheid nog eens nagevraagd bij deze en gene: "Do you know what kwakkelen means?", maar geen spoor van herkenning. Dat stelt weer gerust.

 

 

 

Een gedachte over “Deel 5 alweer.

  1. Hoi Frans,
    In ieder geval zaag je van dik hout planken, niet waar?
    We kwakkelen maar rustig door naar vrijdag a.s.
    Vandaag eerst nog wat kwakkelende vwmbo’ers drillen.
    Gr. Dik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s