Pattaya, diversen.

Heel fijn dat ik nu in de bar mijn email kan checken en beantwoorden en het nieuws en zo bij kan houden, maar dat heeft wel tot gevolg dat de 'noodzaak' om iedere dag even naar het internetcafe te gaan min of meer is weggevallen en dat moet de lezer natuurlijk bezuren. Nu toch maar even een ukorte update van de afgelopen dagen.

Zaterdagavond de Second Road zo tussen soi 3 en soi 6 eens wat uitgebreider bestudeerd en uiteindelijk terecht gekomen bij een beerbar op de hoek van soi 6. Daar hingen ballonnen en dat is over het algemeen een teken dat er iemand jarig is en – nog belangrijker – dat dat ook min of meer gevierd wordt. Zoals u wellicht bekend hebben de meeste meisjes hier voornamen van drie letters. Het kamermeisje heet bijvoorbeeld Jan, gisteren kwam ik Bum tegen en zo zul je ook wel Pim Pam en Pet hebben. Maar zaterdag werd de verjaardag van Rat gevierd en daartoe was er sprake van een Karaoke en even later werd het barpubliek onthaald op een heus drie-borden diner. Bord 1 bestond voornamelijk uit groente, bord 2 uit stukjes visfilet, gefrituurde garnaaltjes en rijst, en bord 3 bevatte nog de nodige vitamientjes in de vorm van vruchtjes en fruitjes. Okee, het waren wegwerpbordjes en het bestek was van plastic, maar dat mocht de pret niet drukken. Lang leve Rat!

Inmiddels is vriend Dik (nee, dat is geen Thaise meisjesnaam) ook gearriveerd. Hij verblijft met zijn vrouw een kilometer of vijf zuidelijker, in het wat gezapigere Jomtien. Maandag hier in Pattaya afgesproken om samen de buurt eens even onveilig te maken en dat was reuze gezellig.

Gisterenochtend had ik het even druk. Wat geld gewisseld, wat geld gepind (eigenlijk alleen om te kijken of het pasje nog werkt en of ik de pincode niet vergeten ben), naar het meisje van de wasserij geweest, wat fotoprintjes laten maken en ik moest het verblijf in het hotel nog verlengen. Na wat gepuzzel was dat nog mogelijk zonder zelfs maar van kamer te hoeven veranderen, en dat zo tegen het de hoogtijdagen van kerst en oud en nieuw aan. En om 11.00 had ik afgesproken met laten we haar maar weer Katja noemen.

Ik wilde in ieder geval nu toch wel eens een keer de Grote Buddha zien, dus daar zouden we naar toe gaan. Hemelsbreed is het hier nog geen twee kilometer vandaan, maar het is bovenop een berg en een flinke klim om er te komen dus lopen is uit den boze zodat we een hele Baht-bus voor onszelf charterden. Hoewel het de belangrijkste culturele toeristische attractie van Pattaya is, is het er over het algemeen niet erg druk. De bezoekers zijn vooral groepen die met de bus komen. Bhat-busjes of Taxi-meters zijn er dan ook nauwelijks te vinden en dat maakt het lastig om er (weg) te komen. Er is 1 officiele taxistandplaats, waar een handvol toeristen stonden die hoopvol zwaaiden toen wij met ons Baht-busje langskwamen maar wij zwaaiden slechts vrolijk terug. 20 minuutjes rondgekeken hier en toen ons busje weer opgezocht. Katja had nog een paar aardige plekjes in de buurt in gedachten, zoals het uitkijkpunt, nog een paar heiligdommen en dergelijke. Allemaal niet zo heel ver uit elkaar, maar zonder prive-taxi niet te behappen. Eenmaal uitgekeken in deze buurt wachtte nog het Mini Siam, een soort Madurodam. Dat lag een kwartiertje hobbelen verder naar het noorden, een lekker ritje in de warme wind. Vandaar weer terug naar de Wonderful 2 Bar en zo had ik in nog geen drie uur tijd meer gezien dan ik zelf in diezelfde tijd op het internet aan route had kunnen uitstippelen.

Afrekenen met de taxi voor bijna drie uur wachten/rijden/wachten/rijden etc: 500 Baht, EUR 12.50.

Ik ben nog een heleboel vergeten, maar het is weer mooi geweest, het leven is een feest.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s