Extreem weer.

Gisteren was het weer een beetje van de buiige. Niet veel gedaan, met Kai eerst tot 1200 blijven bedderen, ontbijten, beetje met haar geshopt en toen maar de bar in. Stevige plensregens, soi 13 was al snel een klein riviertje. Beetje kijken naar de wadende mensen. Slechte dag voor het meisje van de wasserij, haar winkeltje was urenlang vrijwel onbereikbaar. Back to hotel, wat nederlandse tv gekeken, in slaap gevallen (zo boeiend was het) tot borreltijd, dinnertime, en later Kai maar weer opgehaald uit haar barretje. Het is geen stunning gogo-girl maar ze is heel lief en dolenthousiast, dus als de luiheid toeslaat en ik geen zin heb om op jacht te gaan is de keuze snel gemaakt. Vandaag zelfs te laat voor het ontbijtbuffet in het Lek-hotel (dat is tot 13.00) dus mijn toevlucht genomen tot de Sportsmans Pub. Hier kun je ook een prima bodem leggen.
Vandaag is het meest opmerkelijk de temperatuur, het is nu 14.45 en 23 graden, met een zonnetje dat eindelijk op doorkomen staat. 23 graden midden op de dag heb ik nog niet eerder meegemaakt, het is een bron van diepe droefenis. Anderszijds is het natuurlijk ook niet zo gek, want ook in Pattaya nadert de kortste dag met rasse schreden. Pattaya ligt op zo’n 12 graden noorderbreedte, dus op 21 december komt de zon maximaal slechts 90-23-12 = 55 graden boven de horizon als ik dat uit mijn hoofd zo goed doe. Ter vergelijking: Nederland ligt op zo’n 52 graden dus u moet het a.s. dinsdag doen met 90-23-52 = 15 graden. Op 21 juni komt de zon in Nedeland zelfs hoger dan nu in Pattaya, nl. 90+23-52 = 61 graden. Maar daar moet u dan nog wel een half jaar op wachten. Morgenochtend om 11.00 afgesproken met Katja voor een excursief tripje, waar we naar toe gaan laat ik maar aan haar over, dat komt wel goed.
Alle vrienden en bekenden die vandaag kerstborrel hebben en/of kerstvakantie gaan vieren wens ik alle goeds toe en ik verwijs ze verder graag naar de pagina’s van het KNMI en de ANWB; ik las iets over Eelde mist min tien en een waarschuwing voor extreem weer, dus doe er uw voordeel mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s