Knettergek.

Zo af en toe even het nieuws in Nederland volgende rijzen de haren je te berge.

Op Schiphol moeten 3000 transfer-passagiers noodgedwongen de nacht doorbrengen achter de douane. Regelt de luchthaven dat? Nee, daarvoor moet het Rode Kruis in actie komen. Prachtige organisatie hoor, het Rode Kruis, daar niet van, maar als mijn goede-doelen-geld wordt gebruikt om 1300 veldbedden te weinig voor vliegtuigpassagiers (ze hadden er maar 1700, het Rode Kruis zal wel armlastig zijn) neer te zetten ga ik er net zo lief van naar de hoeren. En zou het leger die aanvullende 1300 bedjes niet even kunnen missen? Of hebben we geen leger meer? Is er in dit land nu echt maar 1 veldbedje beschikbaar op elke 9400 inwoners?

En dan natuurlijk de veiligheid. Het zou zomaar kunnen dat 1 van de mensen die het meer dan beu is agressief zou kunnen worden. En met een borreltje op zou dat natuurlijk ook kunnen. Dus worden al die 3000 mensen drooggelegd. Verkoopverbod op alcohol. Stel je voor dat er iemand agressief wordt. Tsja, dan weet niemand raad natuurlijk. Dus maar met man en macht dat proberen te voorkomen, waarbij de goeden dan weer onder de kwaden moeten lijden. Terwijl het allemaal zo simpel is, gun iedereen zijn drankje en zodra er iemand agressief is, stuur je er een agent of aan mareschaussee op af die de man oppakt en in bewaring stelt. We hebben er zelfs wetten voor gemaakt, maar die lijken in onbruik geraakt.

De nieuwjaarsviering in Amsterdam staat ook op losse schroeven, zo heb ik begrepen. Het opsporingsapparaaat is te druk met een zedenzaak om de veiligheid te garanderen.
Vraagt een Thais meisje aan je: " Vieren jullie in Nederland ook Oud en Nieuw? "
Moet je zeggen: " Dit jaar waarschijnlijk niet. "
" Waarom niet? ", vraagt ze dan.
" Het politiekorps in onze hoofdstad Amsterdam heeft vorige week een verdachte aangehouden, daarom. "
Neemt u van mij maar aan dat u niet begrepen wordt.

En de NS heeft een aantal nieuwe sprinters aangeschaft. Zonder toilet, maar dat wist u al, volgens Pipo Eurlings zou het EUR 100 miljoen kosten om ze alle 130 van een pispot te voorzien, dat is ruim EUR 769.000.- per stuk, je koopt er een villa met zwembad voor. Nee, het nieuwe is dat nu is gebleken dat ze niet tegen sneeuw en smeltwater kunnen, dan krijgen ze kortsluiting. Werkelijk briljant. Schijten moet je op zo'n land.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s