Met Kat naar tijgers.

Met Katja naar de Tiger Zoo geweest. Dat is hier zo'n 40 kilometer vandaan, dus een Baht-busje kwam niet in aanmerking. De wijze van vervoer werd aangepast aan de wensen en er werd gekozen voor een private car. Dat is eigenlijk gewoon een taxi, alleen dan niet als zodanig herkenbaar en meestal zijn de auto's wat jonger. Zo ook in dit geval, een vrijwel nieuwe Toyota in een luxe-uitvoering, met veel leer en hout in het interieur. Hierin was het goed toeven en om 11.00 gingen we op weg. Voordat je Pattaya uit bent ben je al dik een kwartier verder dus al met al was het zo'n drie kwartier rijden.
De Tiger Zoo is een attractie van belang en dat was goed te zien aan het grote aantal bussen dat op de parkeerplaats stond. Voornamelijk Japanners, Chinezen, Japanners en Chinezen.
Het is een prachtig park waar je heerlijk kunt wandelen, veelal in de schaduw van de talrijke bomen, en je komt er allerlei diertjes tegen. Zelfs een kleine verzameling konijnen en als je dan vertelt dat wij die met de Kerst allemaal tegelijk opeten wordt je toch wat vreemd aangekeken. Het rondwandelen kan worden afgewisseld met een aantal shows, te weten de Varkensrace, de Krokodillenshow, de Tijgershow en de Olifantenshow. Allemaal te zien vanaf grote tribunes met overkapping en voorzien van ventilatoren zo groot als je ze in een windtunnel verwacht, zodat je geen zonnensteek oploopt.
Natuurlijk is er ook een voederplaats waar een aantal krokodillen strijden om de malse stukjes vlees.
Her en der in het park zijn verkooppunten met versnaperingen waardoor ook de inwendige mens aan zijn trekken komt. Dit zijn geen vijf-sterren restaurants, maar je kunt er een flesje water, limonade of bier kopen en that's it. Van sommige mensen vraag je je af hoe ze toch zo ver van huis hebben kunnen geraken, zoals de Amerikaan die bij zo'n tentje vroeg om water. De verkoopster pakt een flesje maar het is meneer niet naar de zin en hij vraagt om een ander merk. Een blik in de vitrinekast leert dat er geen andere flesjes water staan dus hij zal zijn voorkeur toch moeten laten varen. Maar of ze dan niet een andere maat hebben. Nee, ze hebben maar een maat flesjes. Schoorvoetend accepteert de man het flesje maar hij is er nog niet klaar mee hoor. De imbeciel vraagt of hij er een glas bij kan krijgen. NEE! Er staan hier geen glazen! Hij werd met een rietje weggestuurd.
Overigens goed nieuws voor de dames: u kunt uw krokodillenleren tasjes gerust blijven kopen, de krokodillen worden hier keurig gefokt c.q. gekweekt (wat is het verschil eigenlijk?) zonder dat dit ten koste gaat van het aantal dat nog in het wild leeft. Een gebied ter grootte van een voetbalveld is onderverdeeld in zo'n 20 afdelingen, elk met een stenen vloer en in het midden een waterbassin. Werkelijk duizenden krokodillen liggen hier volkomen roerloos in de zon op te warmen. Van tijd tot tijd krijgen ze wat te eten en dat is dan ook het enige moment dat ze in beweging komen. Wat een ongelooflijke luiaards zijn dat. En gelet op het feit dat deze dieren het al tientallen miljoenen jaren hebben volgehouden is dat kennelijk een prima manier van (over)leven.
De taxichauffeur had al die tijd op ons gewacht en om 15.15 aanvaardden wij de terugreis, zodat we om 16.00 weer in de Wonderful 2 bar zaten. Taxi van 11.00 tot 16.00 inclusief 80 kilometer rijden: 800 Baht (EUR 20.-).
Vanmiddag ga in vriend Dik in Jomtien met een bezoekje vereren, vanavond kijken of ik kan inchecken en morgen alweer de laatste dag.
Vertrektijd vliegtuig volgens schema: 21 december 23.55 lokale tijd, is 21 december 17.55 Nederlandse tijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s