Back to basic.

Prima geslapen in het Pattaya Centre Hotel, al was er tot 02.00 wel een Beach House Party gaande, maar dat was bij de prijs inbegrepen. Tegen twaalven toch maar uitgecheckt, wat moet ik met een kamer van 50 m2 met naast een zitje nog eens een compleet bankstel, zo'n megascherm aan de muur en 17 zwart-rood-gouden kussens her en der. Allemaal leuk en aardig, maar een tikkeltje overdone. Het is een groot hotel met veel kamers, dus er kan wat meer geld aan de Algemene Voorzieningen besteed worden. De entree is dan ook imposant en in vergelijking daarmee is het gebruikte materiaal en de afwerking van de kamers toch min of meer een aanfluiting. De kamers stralen niet de luxe uit die je ervan zou verwachten. Het is wel geprobeerd, maar min of meer mislukt. Dus wegwezen hier en op zoek naar een andere kamer voor de komende nacht, morgen kan ik als het goed is in het Dynasty Inn terecht. Soi 12 doorgelopen, daar zag ik geen echte opties. Rechtsaf via Second Road naar het Lek Hotel, alwaar nog steeds het bordje "Full Rooms" op de deur prijkte. Maar even gaan zitten bij de Wonderful 2 Bar. Daar was men uiteraard zeer behulpzaam en iedereen had nog wel een tip, maar er werd zo ongeveer elke kant uitgewezen, dus voor een efficiente zoektocht leek dat niet het juiste spoor. Wel werd spontaan aangeboden mijn tas daar zolang te stallen, van welk aanbod ik natuurlijk dankbaar gebruik heb gemaakt. Ik besloot het maar niet al te ver weg te zoeken en de eerstvolgende straat aan de andere kant van Soi 13, Soi 13/1 maar eens af te gaan stropen. Dat is een heel gezellig straatje met voornamelijk 'half-open' bars, met wat stoeltjes met koopwaar buiten en een bar en zo binnen. Overal waar ik de tekst 'Rooms for rent' zag, geinformeerd en de eerste vijf keer kreeg ik nul op het rekest, maar bij de zesde was het raak. 1 kamer vrij, 4e verdieping, geen lift, geen airco, alleen fan, en pas vanaf 15.00 uur beschikbaar, voor Baht 400,- (EUR 10.). Maar niet verder over nagedacht en gereserveerd, voor 1 nachtje maakt het niet uit en zo lopen we weer wat in op de aanslag op het budget van gisteren. Eigenlijk was het dus in 10 minuutjes geregeld en ik ben vervolgens tevreden bij de Sportsman wat gaan eten, scrambled eggs rijkelijk bedekt met zalm, sla en gebakken tomaatjes en een hele grote toast met twee koppen koffie. Pas mal.

Conclusie van dit alles: Rond Kerst en Oud en Nieuw is het vooraf reserveren van de accomodatie niet nodig, maar wel handig. Het is nu even improviseren, maar ik lijd er niet echt onder.

Een gedachte over “Back to basic.

  1. Hoi Frans,
    Vanmiddag even naar mijn broer in Leiden. Als we Schiphol passeren zal ik een gevoel van enige weemoet moeten onderdrukken. De sneeuw is hier voor 95% verdwenen, maar voor komende week zijn alweer buitjes voor N-Holland gereserveerd. In deze periode ga je echt het klimaat van Thailand waarderen.
    Mijn zuster zit op dit ogenblik in Krabi, maar heeft daar toch last van de regen. De slangen komen in veelvoud daar uit de bush en mijn zwager kon met zijn brommer een dergelijk beestje dan ook niet meer ontwijken. Wel was hij nog in staat om er een geslaagde foto van te maken. Prompt daarna begaf de batterij van het toestel het. Zou dit zijn straf zijn of toeval?
    In iedergeval medeleven uit Wormer.
    Gr. Dik

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s